Ungurii, în stare de şoc! Dezvăluirea care va şoca pe toată lumea. Viktor Orban ar putea fi detronat

Ungurii, în stare de şoc! Dezvăluirea care va şoca pe toată lumea. Viktor Orban ar putea fi detronat Sursa: Belish | Dreamstime.com

Pentru prima dată după anul 2010, Viktor Orban se confruntă cu o opoziție puternică formată din șase partide. Actualul premier are un avans de doar 2% în fața contracadidatului său, conform celui mai recent sondaj, iar soarta alegerilor din 3 aprilie pare a fi la mâna indecișilor.

Se anunță o luptă extrem de strânsă la alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc pe 3 aprilie. Potrivit ultimului sondaj de opinie, realizat de Závecz Research, și publicat de www.telex.hu, avasul pe care îl are partidului lui Viktor Orban este unul de doar 2%, încadrându-se practic în marja de eroare. Se pare că opozanții au câștigat teren în ultimele luni. Astfel, potrivit ultimului sondaj, 44% dintre cei chestionați au spus că nu doresc schimbarea guvernării, în schimb ce 42% vor un alt executiv pentru Ungaria.

64% dintre votanți au spus că au decis deja cu cine votează. iar 28% au răspuns că încă nu au opinie clară în acest sens. Practic, soarta alegerilor care vor avea loc puțin peste o săptămână este la mâna indecișilor.

Umăr la umăr

Tot potrivit sondajul citat, tabăra Fidesz-KDNP, condusă de Viktor Orban ar obține 41% dintre voturi, în schimb ce tabăra Uniți pentru Ungaria condusă de Péter Márki-Zay este creditată cu 39% dintre voturi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul preconizează o prezență la vot mare, în jurul cifrei de 80%.  Cercetarea a fost realizată între 23-25 martie 2022, pe un eșantion de 800 de persoane, prin interviu telefonic. Eșantionul a fost reprezentativ la nivel național, pe criterii de gen, vârstă, pregătire școlară, tipul de localitate, în rândul persoanelor de peste 18 ani, locuitor ai Ungariei. Marja de eroare este de +/-3,5%.

 

Sursa: telex.hu

Decizii criticate de opoziție

Pentru prima dată din 2010, Orban şi partidul său de dreapta Fidesz se vor confrunta la urne cu un front unit din şase partide de opoziţie. Orban a fost criticat în ultima vreme pentru deciziile pe care le-a luat în raport cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Guvernul de la Budapesta s-a alăturat țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește sancțiunile impuse Moscovei, dar a refuzat să furnizeze sprijin militar Ucrainei și să renunțe la gazul rusesc.

Ungaria a semnat, anul trecut, cu Gazprom, un contract de furnizare a gazelor naturale, pe termen lung, în condiții favorabile Budapesta. Totuși, Viktor Orban a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, însă a făcut-o abia după ce s-a confruntat cu un protest masiv, la Budapesta, organizat de opoziție.

Confruntat de asemenea cu o creştere a inflaţiei la cel mai ridicat nivel în aproape 15 ani, guvernul lui Orban a impus plafonarea preţurilor la unele alimente de bază, combustibil şi credite ipotecare.