Președintele Joe Biden le-a povestit soldaților americani o întâmplare memorabilă. Amintire cu fiul decedat din cauza cancerului

Președintele Joe Biden le-a povestit soldaților americani o întâmplare memorabilă. Amintire cu fiul decedat din cauza cancerului sursa: Twitter

Prezent în Polonia, acolo unde a vizitat trupele americane, președintele Joe Biden a încercat să se apropie cât mai mult de soldați. La o pizza, el și-a amintit cum a încercat să-și găsească fiul în timpul războiului din Irak.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a vizitat, vineri, trupele din țara sa, care se află dispuse în Polonia. Liderul de la Casa Albă a stat de vorbă cu soldații americani, a mâncat pizza și le-a povestit despre o experiență pe care a avut-o alături de fiul său, Beau. Cel care în urmă cu mai muți ani se afla în Irak, în timpul războiului. Biden a avut probleme pentru că nu și-a putu găsi băiatul. Beau își schimbase numele și-l luase pe cel al mamei sale, Hunter.

Amintirea lui Joe Biden cu fiul său, Beau, în Irak

„Am intrat, îmi căutam fiul şi mă întrebam: «Unde naiba este fiul meu?»”, le-a povestit Biden soldaţilor. Atunci când l-a găsit, în cele din urmă, şi-a dat seama că fiul său folosise un alt nume de familie pe eticheta pe care soldaţii aveau scrise numele.

„«Ce s-a întâmplat?», am spus. Iar el a răspuns: Tată, cu numele Biden, toată lumea crede că se întâmplă ceva, aşa că eu sunt Hunter” – numele de fată al mamei sale”, a clarificat liderul american.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Deci, dacă vreunul dintre voi trebuie să-şi schimbe numele, anunţaţi-mă, bine?” a spus preşedintele SUA. Beau Biden, fiul președintelui Americii, a murit la vârsta de 46 de ani, după ce s-a luptat o perioadă cu cancerul cerebral.

Un nou atac lansat de președintele SUA către Vladimir Putin

În altă ordine de idei, în timpul vizitei din Polonia, Joe Biden l-a numit din nou „criminal de război” pe președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Democraţiile sunt „unite în opoziţia şi efortul de a pune capăt devastărilor care au loc la comanda unui om despre care sincer cred că este un criminal de război”, a spus preşedintele american la Rzeszow. „Cred că asta va corespunde şi definiţiei legale”, a adăugat el.

Biden s-a întâlnit cu omologul său polonez, Andrzej Duda, în oraşul din estul Poloniei, centru logistic pentru eforturile umanitare în sprijinul celor care fug de războiul din Ucraina.

„Copilaşii ăştia. Copii mici. Te uiţi la mame – nu trebuie să le înţelegi limba, vezi în ochii lor durere, literalmente durere, când îşi privesc copiii”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă.