Pericol uriaş la granițele României! Planul diabolic ale lui Vladimir Putin, devoalat. Avertismentul unui înalt oficial polonez

Pericol uriaş la granițele României! Planul diabolic ale lui Vladimir Putin, devoalat. Avertismentul unui înalt oficial polonez Vladimir Putin și România Sursa foto: Facebook

România, Polonia și Finlanda și poate chiar Germania vor fi următoarele ținte ale lui Vladimir Putin în cazul în care va zdrobi Ucraina în războiul pe care îl poartă în aceste zile. Prognoza îi aparține premierului polonez, Mateusz Morawiecki. Acesta descris Rusia drept un stat totalitar și a cerut sancțiuni mai aspre pentru regimul de la Moscova.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat joi, 24 martie, la Varşovia că Rusia a devenit un „stat totalitar”. În acest context a făcut apel la înăsprirea sancţiunilor impuse de Occident împotriva Moscovei în urma invaziei din Ucraina. Premierul polonez a precizat că, în cazul în care va zdrobi Ucraina”, Vladimir Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin, relatează AFP.

„Trăim un moment decisiv. Dacă Putin va zdrobi Ucraina, dacă va zdrobi dorinţa noastră de luptă, de luptă economică, va avansa, într-un an sau doi, spre alte obiective. Va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti, poate chiar Berlin. Germania trebuie să se gândească bine”, a adăugat Morawiecki.

Oficialul din Polonia a apreciat că sancțiunile aplicate de Occident sunt fără precedent, merg foarte departe, dar sunt insuficiente. Astfel el a invocat ca exemplu decizia de redeschidere a bursei de la Moscova, unde au fost reluate tranzacțiile cu obligaţiuni ruse menite să ducă la reîntărirea rublei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mateusz Morawiecki a precizat că Vladimir Putin pregăteşte Rusia pentru o perioadă dificilă de câteva luni. Iar marea maşinărie de propagandă rusească indică faptul că Rusia nu mai este un stat autoritar, ci un stat totalitar. S-a transformat în Uniunea Sovietică din anii '80, după cum a declarat şeful guvernului de la Varşovia.

Premierul polonez a mai spus că intenţionează să intervină ferm, la Consiliul European de la Bruxelles. El a arătat că este nevoie de aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva Moscovei. Dar, totodată, vor trebui adoptate și alte măsuri legat de războiul din Ucraina, declanșat de Rusia.

Mateusz Morawiecki

sursa: flickr.com

Polonia a blocat conturile ambasadei Rusiei

În acest context, Polonia a luat mai multe măsuri împotriva Rusiei, pe teritoriul său. Astfel autoritățile de la Varșovia au decis să blocheze conturile bancare ale ambasadei Federației Ruse. Ambasadorul Serghei Andreev, a declarat ca acest lucru s-a întâmplat pentru ca polonezii i-au acuzat de „finanțare a terorismul”, scrie The Guardian.

Cu o zi înainte, Polonia a decis expulzarea a 45 de diplomați ruși, acuzați de spionaj. Serviciile poloneze de contraspionaj ABW au anunțat că au identificat 45 de diplomați ruși suspectați de spionaj și au cerut Ministerului de Externe să-i expulzeze.

Purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn, a anunțat că „agenția de securitate internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice”. El a acuzat suspecții că derulau o activitate de spionaj îndreptată împotriva Poloniei.