Cum va fi distrus Vladimir Putin! Planul uriaş pentru anihilarea acestuia. Este o ameninţare pentru pacea din Europa

Cum va fi distrus Vladimir Putin! Planul uriaş pentru anihilarea acestuia. Este o ameninţare pentru pacea din Europa sursa: flickr.com

Mateusz Morawiecki crede că atacul Rusiei asupra Ucrainei amenință pacea din Europa. Premierul polonez cere sancțiuni extrem de dure împotriva Rusiei, dar și a Belarusului. El solicită chiar și un embargou al cărbunelui.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki spune că invazia Rusiei în Ucraina amenință pacea în Europa.  „Astăzi ne concentrăm pe situaţia din Ucraina, deoarece este o ameninţare existenţială pentru pacea în Europa“, a declarat Mateusz Morawiecki după o întâlnire la Bruxelles cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sancțiuni pentru Rusia și Belarus

Premierul polonez a mai spus că își dorește sancțiuni extrem de dure pentru Rusia care să meargă până la interzicerea importului de cărbune. „Sunt de părere că putem introduce un embargou asupra cărbunelui din Rusia mâine. Suntem pregătiţi pentru asta, vrem doar să obţinem cel mai rapid consimţământ posibil din partea Comisiei Europene“, a declarat Morawiecki.

Premierul a mai cerut Europei să nu mai cumpre gaz și petrol din Rusia. „Cumpărând petrol şi gaze ruseşti, finanţăm acum politica de agresiune a Rusie“, a mai declarat Mateusz Morawiecki.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai declarat presei că Polonia a propus adoptarea rapidă de sancţiuni şi împotriva Belarusului, aliatul Rusiei, și că şefa Comisiei Europene este de aceeaşi părere.

Rusia este o amenințare în Europa

Premierul polonez este de părere că Rusia nu se va opri la Ucraina și a cerut dublarea bugetului pentru apărare în Europa. El nu exclude un atac al Rusiei asupra țărilor baltice, Poloniei sau Finlandei.

„Trebuie să prevedem că Putin va dori să-şi dezvolte politica agresivă, invazia sa. A început în Georgia, acum Ucraina, următorul obiectiv ar putea fi ţările baltice, Polonia, Finlanda sau alte ţări de pe flancul estic. Avem nevoie de o armată europeană puternică. Trebuie dublate cheltuielile pentru apărare în Europa.

Suntem în prezent la aproximativ 300 de miliarde de euro, ar trebui să trecem la 500-600 de miliarde de euro. Nu este imposibil şi acest lucru va permite Europei să joace în sfârşit un rol major.

Era păcii şi a ordinii internaţionale ajunge la sfârşit Trebuie să fim conştienţi de asta. Este un test pentru Occident, iar modul în care reacţionăm la acest test ne va determina viitorul, nu ani de zile, ci decenii“, a declarat Mateusz Morawiecki, în acest interviu publicat şi de grupul german de presă regională Funke Meediengruppe. Polonia, țară membră a NATO, are o frontieră de 535 de kilometri cu Ucraina.