Alertă meteo ANM! Vremea o ia razna în România. Meteorologii au emis un Cod galben. Zonele vizate

Alertă meteo ANM! Vremea o ia razna în România. Meteorologii au emis un Cod galben. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting cod galben de vânt puternic. Acest fenomen își va face simțită prezența în mai multe județe. S-a aflat ce zone sunt vizate.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cod galben de vânt puternic în România. Mai multe județe sunt vizate. În intervalul 22 martie, ora 8:00 - 22 martie, ora 20:00, vântul va avea rafale periculoase în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi intensificări și de peste 55...65 km/h.

Fenomenul va fi mai puternic în zonele montane, temporar vor fi viteze de peste 70...80 km/h.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Potrivit ANM, în intervalul 21 martie - 03 aprilie, vremea revine la normal. Vor fi maxime și de 19-20 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Banat,vremea se încălzește din 22 martie, iar maximele se vor situa între 15 și 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16...17 grade.

În Muntenia, maximele vor crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie. Dimineața, minimele vor fi 4 și 6 grade.

Arhiva EVZ

În zonele montante, valorile termice vor fi în general în creștere. Maximele vor fi între 0 și 6 grade, iar minimele între -10 și 0 grade. Precipitațiile își vor face simțită prezența după 24 martie.

În Dobrogea, maximele vor ajunge la 14 grade în data de 24 martie. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar maximele vor fi între 12 și 14 grade.

În Moldova, media maximelor va fi de 10 grade în prima zi și va ajunge să se situeze în general între 14 și 17 grade, iar minimele vor crește la 4 grade spre sfârșitul intervalului.

În Maramureș, vremea se încălzește din 22 și 24 martie. Maximele vor fi între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține până la finalul lunii martie, cât și în primele zile ale lunii aprilie. Minimele vor crește la 3...4 grade în nopțile din perioada 1-3 aprilie.