Mai multe servicii Apple sunt nefuncționale. App Store se blochează

Mai multe servicii Apple sunt nefuncționale. App Store se blochează Apple face trei schimbări majore. Europa este vizată. Sursa foto: Pixabay

Mai multe servicii oferite de compania Apple nu sunt funcționale. Printre acestea se numără Apple Arcade, Music şi Maps. Probleme au fost semnalate și în ceea ce privește pagina care prezintă cât de gravă este o întrerupere. Site-ul este offline.

Întreruperi pe bandă rulantă la serviciile Apple. App Store, Apple Arcade, Music şi Maps se confruntă cu întreruperi, iar pagina de stare a companiei este offline, transmite CNBC.

Peste 4.000 de utilizatori au raportat probleme de accesare a Apple Music, în timp ce aproape 4.000 au raportat probleme cu iCloud.

Aceste întreruperi ar putea aduce pierderi materiale importante companiei Apple. În ultimul trimestru, aceștia au înregistrat un profit de 19,2 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întreruperile au loc destul de des în sistem, însă ele sunt temporare. De cele mai multe ori, aplicații precum App Store se încarcă, însă nu permit descărcarea sau se blochează. În alte cazuri, aplicațiile nu se încarcă în totalitate.

Aceste întreruperi nu au fost explicate de către reprezentanții companiei, așa că nu se cunoaște cauza exactă.

Potrivit Bloomberg, întreruperile serviciilor Apple au impact și asupra angajaților corporativi şi de retail şi ”împiedică repararea produselor, schimburile şi ridicarea articolelor”.

15 servicii Apple nu au funcționat pentru unii utilizator

Atunci când pagina de stare a companiei a funcționat, aceasta a arătat 11 întreruperi în curs de desfășurare, inclusiv podcasturi sau muzică. Apple investighează problema și menționează că serviciile ar putea fi lente sau indisponibil.

Utilizatorii au semnalat, de asemenea, probleme cu "find my iPhone", App Store, hărți și asistență.

Downdetector urmărește întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare din mai multe surse, inclusiv a erorilor transmise de utilizatori pe platforma sa. Este posibil ca întreruperea de luni să afecteze un număr mai mare de utilizatori.

Un tweet de la WhatsAppBetaInfo dezvăluie că problemele pot afecta chiar și alte aplicații (de exemplu, încercarea de a face o copie de rezervă a istoricului de chat în iCloud).

Apple a informat personalul că întreruperea a fost cauzată de probleme cu sistemul de nume de domeniu, sau DNS. Compania cu sediul în Cupertino, California, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, dar a confirmat problemele pe site-ul său, spunând că 15 servicii au fost indisponibile pentru "unii utilizatori".