Klaus Iohannis face mişcarea momentului! Se întâmplă mâine, 22 martie. Întâlnire la nivel înalt, în plin război

Klaus Iohannis face mişcarea momentului! Se întâmplă mâine, 22 martie. Întâlnire la nivel înalt, în plin război Sursa foto: INQUAM_Photos

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis se întâlnește mâine, 22 martie, cu omologul său din Polonia, Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni. Războiul dintre Rusia și Ucraina este principala temă pe care o vor aborda cei doi șefi de stat.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, urmează să se întâlnească cu Klaus Iohannis în ziua de marți, 22 martie. Aceștia au în prim plan războiul dintre Rusia și Ucraina. Întrevederea de la Palatul Cotroceni este programată la ora 16:00.

Klaus Iohannis a declarat de mai multe ori că NATO nu își dorește un conflict militar, dar nu a putut neglija nici măcelul provocat de Vladimir Putin în Ucraina.

Klaus Iohannis, întâlnire importantă cu Andrzej Duda

La sfarșitul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul său din Estonia. Cei doi au analizat acțiunile lui Vladimir Putin, dar au luat în considerare și decizia NATO de a nu impune restricție deasupra țării conduse de Volodimir Zelenski.

Ne puteți urmări și pe Google News

„NATO nu îşi doreşte un conflict militar cu Federaţia Rusă. NATO doreşte să întreprindă orice se poate întreprinde pentru a nu lăsă războiul să se extindă dincolo de graniţele în care se desfăşoară acum. Măsurile pe care le-a luat NATO, pe care le-a luat Uniunea Europeană sunt de tip sancţiuni economice. În consecinţă, impunerea unei zone în care nu se poate zbura, a unei no-fly zone, nu se poate realiza practic, fiindcă o astfel de zonă în care nu se poate zbura se poate impune doar militar şi nu dorim să creăm premisele pentru extinderea conflictului armat din Ucraina.

Această poziţie este foarte clară şi România s-a raliat la această poziţie”, a afirmat Iohannis, întrebat pe această temă la conferinţa de presă comună cu preşedintele Estoniei, Alar Karis, de la Palatul Cotroceni.

Sursă: Albertophotography | Dreamstime.com

Președintele Estoniei a declarat că impunerea unor restricții prea dure poate aduce reale probleme. Oficialul a declarat că autoritățile încă discută despre situație, dar nu au ajuns la un numitor comun.

„Într-adevăr Parlamentul nostru a adoptat o astfel de declaraţie, pentru că vrem să arătăm că ne dorim să facem mai mult decât face NATO în momentul de faţă. Această zonă de excludere aeriană este o chestiune dificilă. (Secretarul general al NATO) Jens Stoltenberg a explicat foarte clar cât de complicat este să se instituie o astfel de zonă în momentul de faţă, pentru că, în felul acesta, NATO şi Rusia vin în contact direct şi este ceva ce nu ne dorim în momentul de faţă.

Dar, cred că, la un moment dat, va trebui să instituim o astfel de zonă. Se discută pe această temă, nu există un răspund clar deocamdată. NATO nu sprijină această idee, însă membrii Parlamentelor naţionale au dreptul să scrie scrisori, să facă astfel de declaraţii”, a afirmat Alar Karis.