Ruşii dau ultimatum Ucrainei! „Depuneți armele”. Oraşul pe care vor să-l invadeze

Ruşii dau ultimatum Ucrainei! „Depuneți armele”. Oraşul pe care vor să-l invadeze Sursa foto: captura video/Facebook

Generalul rus Mihail Mizintsev a declarat că Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a preda Mariupolul. Oficialul a mărturisit că asta este singura soluție ca oamenii să rămână în viață.

Ucraina are de luat una dintre cele mai grele decizii de până acum. Zelenski are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a preda Mariupolul, apoi, între orele 10 - 12, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare, a spus, duminică seara, generalul rus Mihail Mizintsev. Nimeni nu va fi ucis dacă ucrainenii vor renunța la oraș, potrivit agenției ruse de presă RIA.

„Depuneți armele”, a spus liderul militar rus Mihail Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării. Acesta a făcut anunțul într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării. „S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă", a mai spus Mizintsev.

Politicieni ucraineni, occidentali și forțele de apărare au declarat că Rusia a făcut o catastrofă umanitară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Facebook/ Bianka Zalewska - reporterka

„Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol”, a adăugat liderul militar, precizând că luni, la ora 10.00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare pentru ieșirea din Mariupol. Viața oamenilor atârnă de un fir de ață.

Ucraina are de luat cea mai grea decizie

Practic, de la 10.00 până la 12.00, mercenarii fără arme pot să își salveze viața. Apoi soldații ruși vor permite evacuarea civililor din oraș.

Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie se vor ocupa de această operațiune umanitară „pe teren”.

Ministerul Apărării face apel la Kiev să renunțe la indicațiile date soldaților din Mariupol și să se predea. Acesta dorește un răspuns scris de la Kiev la propunerile făcute pe Mariupol înainte de ora 5 dimineața, relatează agenția rusă de presă RIA. Ucrainenii trebuie să își decidă viitorul în doar câteva ore.

Armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol. Militarii lui Vladimir Putin au declarat că ucrainenii trebuie să facă decizia corectă și să se supună. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus clar că țara sa nu va accepta niciun termen de pace și că nu va ceda unul dintre cele mai importante orașe, potrivit mediafax.