Previziune şoc pentru România! Un fost premier lansează un avertisment dur. Va fi dezastru după război
- Gabriel Zamfirescu
- 20 martie 2022, 20:55
Previziune şoc pentru România. Un fost premier lansează un avertisment dur care ne vizează pe toţi. Va fi un adevărat dezastru economic din cauza războiului din Ucraina. Adrian Năstase a venit cu previziuni sumbre.
Fostul premier, Adrian Năstase, lansează un avertisment crunt pentru toţi românii. Năstase spune că războiul declanşat de către Vladimir Putin în Ucraina va avea efecte devastatoare pentru toată Europa. Nici România nu va face excepţie.
Previziune şoc pentru România!
Mai mult, Adrian Năstase susţine că toată criza economică declanşată de războiul dus de Rusia lui Vladimir Putin în Ucraina va afecta teribil clasa medie din România. Într-un comentariu pe propriul blog, fostul premier a venit cu previziune sumbre.
”Incerc sa rezist sa nu deschid televizorul. Atata durere…Si atata lipsa de intelepciune. Vladimir Putin a deschis o noua pagina neagra in istoria Europei.
Criza energetica, amplificata de conflictul din Ucraina, va continua. Masurile recente vor atenua suferinta celor cu venituri foarte mici dar ii vor marca pe cei cu venituri medii. Efectele se vor vedea in urmatorii ani.
In plan extern, in ciuda anunturilor repetate privind unitatea si soliditatea Occidentului trans-atlantic, fiecare tara isi pregateste scenarii post-conflict care sa o avantajeze” scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul propriu.
Avertismentul unui consilier prezidenţial
În acest context, şi unul dintre consilierii prezidenţiali au lui Klaus Iohannis a vorbit despre problemele cu care se va confrunta România.
Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu explică într-o postare pe blogul personal că măsurile luate în pandemia de coronavirus afectează acum puternic inflația. În plus, războiul din Ucraina a dus la creștere rapidă a prețurilor în mai multe domenii ale economiei.
„Odată cu declanşarea războiului, toate estimările economice s-au mutat brusc în registrul incertitudinilor. De aici şi creşterea mai rapidă a preţurilor, în ultimele săptămâni, pentru numeroase produse cu efect multiplicator în structura preţurilor, cum ar fi gazele naturale, energia electrică, petrolul, carburanţii, dar şi unele metale, cum ar fi aluminiul sau cuprul.
Este important să înţelegem că nu orice creştere a preţurilor înseamnă inflaţie şi trebuie trecută în contul acesteia. Inflaţia este definită prin creşterea continuă şi de durată a marii majorităţi a preţurilor din economie”, a scris Cosmin Marinescu.