Banii intră direct pe card! Guvernul a intervenit de urgenţă. Românii vizaţi de această decizie

Banii intră direct pe card! Guvernul a intervenit de urgenţă. Românii vizaţi de această decizie Sursa: Vsg Art Stock Photography And Paintings | Dreamstime.com

Guvernul a aprobat acordarea de urgență a unui ajutor de 1,6 milioane de lei pentru sute de familii afectate de calamități naturale, dar și pentru persoane singure sau cu probleme grave de sănătate.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în valoare totală de 1.573.150 lei pentru sprijinirea a 393 de familii și persoane singure afectate de inundații, alunecări de teren, accidente ori cu probleme de sănătate.

Beneficiarii ajutoarelor de urgență sunt stabiliți în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială. Sumele se acordă din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cum au fost repartizați banii

431.000 lei pentru 70 de familii și persoane singure afectate de incendii, din județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea;

Ne puteți urmări și pe Google News

17.500 lei pentru 5 familii aflate în situații de necesitate din cauza inundațiilor, din județele Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Vaslui;

6.000 lei pentru o familie afectată de alunecările de teren care au avut loc în județul Neamț;

57.000 lei pentru 7 familii care se confruntă cu probleme cauzate de accidente, din județele Neamț și Olt;

1.061.650 lei pentru alte 310 familii și persoane singure cu probleme de sănătate ori aflate în diverse situații care pot conduce la sporirea riscului de excluziune socială, din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

4500 de euro pentru tinerii care vor să aibă copii

Guvernul vine și cu o serie de proiecte menite să ajute familia și să crească natalitatea. Ministrul Familiei, Gabriela Firea vrea să ajute tinerii care doresc să devină părinți, însă nu o pot face pe cale naturală, ci au nevoie de fertilizare în vitro. Oficialul își dorește să contribuie la creșterea natalității, așa că oferă până la 4.500 de euro pentru proceduri.

„Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul de guvernare este stimularea natalității și ajutorarea familiilor tinere, cu mulți copii. Am elaborat împreună cu specialiştii noştri o serie de măsuri menite de a redresa natalitatea în țara noastră. Sunt măsuri care se adresează copilului, mamei și familiei cu copii.

Pe lângă sprijinirea familiilor tinere cu copii, Ministerul Familiei a elaborat un program naţional privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro (FIV) pentru sprijinirea cuplurilor sau persoane necăsătorite. Suma maximă decontată este de 4.500 de euro şi include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivă de monitorizare”, a declarat Gabriela Firea, pentru PressOne.