Anunțul momentului! SUA îl condamnă pe Vladimir Putin: „Este criminal de război”

Anunțul momentului! SUA îl condamnă pe Vladimir Putin: „Este criminal de război” Sursa: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Senatul Statelor Unite ale Americii a adoptat, marţi, 15 martie, în unanimitate o rezoluție prin care îl condamnă pe preşedinţele Rusiei, Vladimir Putin, drept criminal de război, o demonstrație rară de unitate în Congresul american, profund divizat. Este pentru prima dată când o rezoluție este susținută în unanimitate fără să se mai țină cont de rivalitatea dintre republicani şi democrați.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitățile atrocităților comise de armata sa în Ucraina

Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democrați şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean, a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs ţinut înaintea votării.

Următorul pas pentru mine este să lucrez cu aliații noștri britanici și (sperăm) cu alții pentru a crea o celulă de informații care să pună la dispoziția publicului unitățile militare ruse angajate în crime de război. O campanie de nume și rușine este în pregătire, a transmis senatorul republican Lindsey Graham, un sponsor al proiectului de lege.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia îşi denumeşte acţiunile o operaţiune militară specială de demilitarizare şi denazificare a Ucrainei, iar preşedintele Putin a vorbit despre Ucraina ca despre o colonie americană cu un regim marionetă şi fără tradiţia unei statalităţi independente.

Putin acuză Ucraina că a devenit colonia SUA

Moscova nu a capturat niciunul dintre cele mai mari 10 orașe din țară în urma incursiunii sale care a început în februarie, cel mai mare asalt asupra unui stat european din 1945.

Președintele rus Vladimir Putin a numit Ucraina, de asemenea, o colonie americană cu un regim marionetă și fără tradiție de stat independent.

Moscova nu a capturat niciunul dintre cele mai mari 10 orașe din țară în urma incursiunii sale care a început pe 24 februarie, cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945.

Lista neagră a președintelui Vladimir Putin

Rusia i-a plasat pe președintele Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken și alți oficiali de rang înalt pe o „listă” în care li se interzice să intre în țară.

Numele lor, împreună cu secretarul Apărării Lloyd Austin, șeful CIA William Burns, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și alții, au fost incluse pe o listă de 13 persoane interzise din Rusia ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA oficialilor ruși.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton a fost numit și el, la fel ca fiul lui Biden, Hunter, informează 7news.