Vladimir Putin este în alertă maximă! Mişcarea NATO care îi dă fiori. Ar putea pierde totul

Vladimir Putin este în alertă maximă! Mişcarea NATO care îi dă fiori. Ar putea pierde totulSursa: gov.ro

În jur de 30.000 de soldați NATO și un număr de 50 de nave militare au fost deplasate în Norvegia, la granița cu Rusia. Aici este programat să se desfășoare unul dintre cele mai mari exerciții militare de iarnă, până la 1 aprilie.

Exercițiul NATO din Norvegia este denumit Cold Response și a început pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Occident în contextul invaziei din Ucraina. Exercițiul militar include 30.000 de soldați din peste 25 de țări din Europa și America de Nord, dar și 200 de avioane și 50 de nave de luptă. Cel mai mare exercițiu NATO, care se desfășoară la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia, a fost planificat cu mult timp înainte de invazia Moscovei în Ucraina. Dar, acum a căpătat o altă semnificație, relatează publicația The SUN.

„Acest exercițiu este extrem de important pentru securitatea Norvegiei și a aliaților săi. Vom exersa o întărire aliată a Norvegiei. Nu are loc din cauza atacului autorităților ruse asupra Ucrainei, dar având în vedere contextul există o semnificație sporită”, a declarat ministrul norvegian al apărării, Odd Roger Enoksen.

Sursa: Inquam

Scopul acestui exercițiu este de a testa modul în care Norvegia și membrii Alianței pot colabora pe uscat, în aer și pe mare, în conformitate cu articolul 5 din Carta NATO.

„Mi se pare absolut normal, poate acum mai mult ca oricând, să ne antrenăm împreună pentru a ne demonstra capacitatea și dorința de a ne apăra valorile și modul de viață”, a declarat generalul Yngve Odlo, șeful Comandamentului reunit al Norvegiei și responsabil de Cold Response.

Exercițiul militar este cunoscut de ruși

Forțele armate norvegiene au declarat că au furnizat informații amănunțite Ministerului rus al Apărării, acest lucru fiind vital pentru prevenirea neînțelegerilor și a conflictelor inutile. Rusia a refuzat să trimită observatori la exercițiu. Acesta este programat o dată la doi ani și urmează să se încheie la 1 aprilie.

Experții militari cred că este posibil ca acest exercițiu care se desfășoară la granițele Rusiei ar putea să-l enerveze pe Vladimir Putin.

Sursa: Twitter

Invazia din Ucraina decisă din motive de boală

Spionii occidentali au speculat că decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina ar fi avut legătură cu starea sa de sănătate. Aceștia cred că liderul de l Kremlin apare „cenușiu și umflat” în fotografiile recente publicate de Kremlin. Drept urmare au avansat ideea că acesta ar suferi de o afecțiune a creierului, cum ar fi boala Parkinson sau o formă mai generică de demență.

O altă ipoteză ar fi că are cancer sau că suferă de „furia steroizilor” o afecțiune care apare în urma utilizării pe termen lung a steroizilor. Printre efectele secundare ale administrării de steroizi se numără un risc crescut de infecție. Iar acest lucur ar putea explica paranoia sa legată de posibilitea îmbolnăvirii de Covid.

Sursa: Kremlin

Rusia a pierdut peste 12.000 de soldați în cele aproape trei săptămâni de război, dar și sute de tancuri și avioane, potrivit estimărilor ucrainene. Au existat rapoarte răspândite potrivit cărora moralul soldaților ruși este foarte scăzut, iar alimentele și combustibilul lipsesc. Pentru a-și întări forțele de pe teren, Putin a recrutat mercenari din Siria, iar Moscova a apelat la ajutorul Chinei pentru echipamente militare și chiar rații alimentare.