Lovitură dură primită de Vladimir Putin. Peste 300 de companii își suspendă activitatea în Rusia

Lovitură dură primită de Vladimir Putin. Peste 300 de companii își suspendă activitatea în RusiaSute de companii străine au rămas în Rusia. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Rusia primește o lovitură dură din partea companiilor internaționale care își desfășoare activitatea pe teritoriul lor. Peste 300 de companii au anunțat că suspendă sau restrâng activitatea din Federația Rusă. Acțiunea vine după ce Vladimir Putin a dat ordin armatei sale să invadeze Ucraina.

Peste 300 de companii din Rusia au anunțat că suspendă sau restrâng activitatea. Decizia a venit după ce Ucraina a fost invadată la ordinul lui Vladimir Putin. Atacul armat a fost dur criticat atât de SUA, cât și de statele europene, care au impus sancțiuni dure, în speranța că bombardamentele vor înceta. Această acțiune este în semn de protest și ar putea face obiectul unei acțiuni nemaintâlnite: naționalizarea.

Valul de sancțiuni care au venit asupra Federației Ruse odată cu izbucnirea războiului din Ucraina a au declanșat un adevărat exod al companiilor occidentale din țară. Din ce în ce mai mulți producători își suspendă sau își reduc activitatea.

Printre cele 300 de companii care au anunțat decizii se numără și marii producători de mașini Mercedes-Benz, BMW, Volvo sau MAN. Nici giganții tech nu au rămas indiferenți la atacurile asupra Ucrainei. Microsoft, Apple și Dell au renunțat să mai ofere serviciile pe teritoriul Rusiei. De asemenea, platformele precum Netflix, Walt Disney și Warner Bros și Paramount Pictures și-au arătat suveranitatea.

Printre cei care au anunțat că își suspendă activitatea se numără și producătorul de mobilă Ikea și alte branduri internaționale de haine sau producători de băuturi alcoolice.

Visa și Mastercard au anunțat la rândul lor că se retrag din Rusia, în timp ce McDonald's, Coca-Cola, Pepsi și Starbucks au declarat marți că își suspendă parțial sau total activitățile din țara condusă de Vladimir Putin.

Lego a anunțat că nu va mai livra jucării pe teritoriul Rusiei.

Compania de transport şi logistică Kuehne+Nage încetează să furnizeze mărfuri, cu excepția produselor farmaceutice şi a articolelor de ajutor umanitar. Maersk a făcut același lucru, dar temporar.

DHL, CMA CGM, Fedex şi UPS au suspendat livrarea de mărfuri și documente către Rusia.

Compania iHerb, care vinde suplimente alimentare, vitamine și produse alimentare, va livra rușilor doar comenzi deja procesate, nu acceptă încă noi.

Ne puteți urmări și pe Google News