Declarații șocante din partea CEO-ului Pfizer. Ce a vrut să facă fostul consilier al lui Donald Trump

Declarații șocante din partea CEO-ului Pfizer. Ce a vrut să facă fostul consilier al lui Donald Trump Sursa: arhiva EVZ

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a dezvăluit într-un nou articol publicat pe Forbes că el și Jared Kushner, ginerele și consilier principal al fostului președinte Donald Trump, au avut în trecut o dezbatere „aprinsă” cu privire la posibilitatea ca SUA să primească primele doze de vaccin.

Într-un articol, Bourla a spus că el și Kushner nu au fost de acord cu privire la timpul de aprovizionare pentru încă 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer comandat de administrația Trump. Bourla a scris că acest conflict a apărut pentru că SUA a completat la comanda sa inițială de 100 de milioane de doze de vaccin, în timp ce alte țări au semnat deja contracte cu Pfizer pentru a-și asigura dozele de vaccin.

În primele zile ale pandemiei, Kushner a fost șeful unui grup operativ, despre care un documentar a dezvăluit mai târziu că era format din tineri voluntari care cumpărau EIP cu conturi personale de e-mail. „Jared a cerut un plan de livrare foarte agresiv în SUA pentru cele 100 de milioane de doze suplimentare. A vrut totul în al doilea trimestru al anului 2021”, a scris Bourla. „Pentru a face asta, ar fi trebuit să luăm provizii din Canada, Japonia și țările din America Latină, toate care și-au plasat comenzile mai devreme decât SUA și așteptau vaccinul în al doilea trimestru”.

Bourla a spus că „dezbaterea” dintre el și Kushner a devenit „aprinsă” atunci când a refuzat. CEO-ul Pfizer a spus

Ne puteți urmări și pe Google News

că i-a „amintit lui Jared” că i-a fost clarificat lui Moncef Slaoui, consilierul șef al planului de vaccinare împotriva Covid-19 al echipei Trump Operation Warp Speed, că Pfizer nu va lua doze din alte țări pentru a le administra SUA.

Cu toate acestea, Bourla a scris că „Jared nu s-a clintit”. "În mintea lui, America venea pe primul loc, indiferent de orice. În mintea mea, corectitudinea trebuia să fie pe primul loc", a scris Bourla. „Mi-a reamintit că el reprezintă guvernul și că ei puteau „lua măsuri” pentru a-și pune în aplicare voința”.

Vaccinarea completă a 50 de milioane de americani

Bourla a scris că i-a răspuns lui Kushner: „Fii oaspetele meu, Jared. Prefer ca prim-ministrul Japoniei să se plângă ție de anularea Jocurilor Olimpice, mai degrabă decât mie”. CEO-ul a spus că dezacordul s-a încheiat atunci când echipa de producție a Pfizer a reușit să treacă și să livreze doze suplimentare în SUA, fără a reduce aprovizionarea altor țări.

„Jared m-a sunat două zile mai târziu de la Mar-a-Lago pentru a-mi mulțumi pentru colaborare și am închis discuția într-o notă fericită”, a scris Bourla, potrivit Yahoo News. Acordul de 1,95 miliarde de dolari pentru cele 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer – suficiente pentru a vaccina complet 50 de milioane de americani – a fost încheiat, în sfârșit, în decembrie 2021.