Bomba momentului despre Pfizer! S-a aflat adevărul despre dozele booster

Bomba momentului despre Pfizer! S-a aflat adevărul despre dozele booster Vaccin. Sursa: arhiva EVZ

Unele cercetări arată beneficiile pe care le aduce vaccinarea cu cea de-a patra doză. Un alt studiu demontează aceste concluzii, iar controversele se adâncesc.

O a patra doză de vaccin pentru adulții în vârstă îi protejează mai bine împotriva infecției cu coronavirus decât pe cei care au primit trei injecții, potrivit unui studiu publicat de Ministerul Sănătății din Israel.

Care sunt beneficiile pe care le-ar aduce cea de-a patra doză a vaccinului. Ce spun ultimele studii făcute de specialiști

Analiza preliminară compară datele de la aproximativ 400.000 de persoane cu vârsta de 60 de ani și peste, care au primit a patra doză în ianuarie, și de la aproximativ 600.000 de persoane din aceeași grupă de vârstă care au primit doar trei doze - cu a treia injecție administrată cu patru luni sau mai mult înainte.

Cercetătorii au constatat că cei care au primit a patra doză au avut o protecție de două ori mai mare împotriva infecției decât ceilalți și de cel puțin trei ori mai multă protecție împotriva bolilor grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concluziile Ministerului Sănătății sunt în contrast cu un studiu ce a fost făcut în Israel de Centrul Medical Sheba

Israelul a început să administreze o a patra doză adulților în vârstă, lucrătorilor din domeniul sănătății și persoanelor cu sistemul imunitar compromis la sfârșitul lunii decembrie, deoarece varianta Omicron s-a răspândit rapid în rândul populației. De atunci, aproape 600.000 de israelieni au primit doza suplimentară. Marea majoritate a persoanelor din Israel au primit vaccinul Pfizer Inc.

Constatările Ministerului Sănătății sunt în contrast cu un studiu efectuat pe 154 de membri ai personalului medical de la Centrul Medical Sheba din Israel, care a arătat că a patra doză a crescut anticorpii, dar a fost insuficientă pentru a preveni infecția cu varianta Omicron.

Analiza preliminară a fost realizată de cercetători de la Ministerul Sănătății, de la Institutul de Științe Weizmann, de la Technion - Institutul de Tehnologie din Israel, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și de la Institutul Gertner din cadrul Centrului Medical Sheba, conform fortune.com.