Alertă meteo ANM, 7 martie! Iarnă în toată regula în România. Ninsori şi temperaturi scăzute

Alertă meteo ANM, 7 martie! Iarnă în toată regula în România. Ninsori şi temperaturi scăzute Ger. Sursa foto: Arhiva EVZ

În plină primăvară, vremea se va menține foarte rece și astăzi, 7 martie, după cum au informat meteorologii. În zonele montante vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, în restul țării va fi frig.

Prima zi a acestei săptămâni, 7 martie, va fi marcată de temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă și precipitații, după cum au anunțat specialiștii de la ANM. Cerul va fi înnorat în majoritatea zonelor țării. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, în special spre seară. În timpul zilei, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ploaie și vor apărea în special sud-vestul și sudul țării.

Vremea va fi rece și astăzi, în toată țară, în zonele montane va ninge

În zonele montane înalte va continua să ningă, iar la altitudini mari vântul va viscoli zăpada. În restul zonelor țării vântul va sufla slab, până la moderat.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 0 și 5, pe când minimele se vor încadra între -7 și 2 grade Celsius. Pe timpul nopții și la primele ore ale dimineții vor exista condiții de ceață, în special în zonele joase de relief.

Ne puteți urmări și pe Google News

Meteorologii au transmis că vremea va rămâne în continuare rece și predominant închisă, cu un cer noros. Seara și noaptea se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor fi în scădere.

Și în Capitală temperaturile din termometre se vor menține la un nivel foarte scăzut

În București, vremea va rămâne în continuare rece și predominant închisă, cu un cer noros. Seara și noaptea se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor fi în scădere. Maxima zilei atinge 4 grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Care va fi situația termică în principalele orașe ale țării

Iată care sunt temperaturile maxime de astăzi, șansele de precipitații, procentul de umiditate și viteza vântului, pe 7 martie 2022, în principalele orașe ale țării:

Timișoara: 7 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 62%, Vânt: 13 km/h

Oradea: 6 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 49%, Vânt: 21 km/h

Baia Mare: 4 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 63%, Vânt: 14 km/h

Cluj Napoca: 4 grade Celsius, Precipitații: 40%, Umiditate: 64%, Vânt: 18 km/h

Sibiu: 4 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 78%, Vânt: 13 km/h

Alba Iulia: 5 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 76%, Vânt: 11 km/h

Craiova: 5 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 73%, Vânt: 13 km/h

Târgu Jiu: 6 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 69%, Vânt: 10 km/h