Breaking news! Lovitură totală pentru Vladimir Putin. Demisie majoră, în plin război. Armata din Belarus și-a pierdut sefii

Breaking news! Lovitură totală pentru Vladimir Putin. Demisie majoră, în plin război. Armata din Belarus și-a pierdut sefii

Mass media internaționale vin cu o informație de ultimă oră cu privire la războiul provocat de Rusia în Urcaina. Șeful Statului Major din Belarus a demisionat. Acesta este o nouă criză care îi dă peste cap planul absurd a lui Putin.

Șeful Statului Major al Belarusului îi raportează ministrului Apărării din Belarus că nu poate termina formarea batalioanelor și și-a depus demisia. "Din cauza refuzului masiv de a participa la ostilități... armata belarusă nu are capacitatea de a dota niciun grup de batalioane", se arată în documentul respectiv.

 

Lukashenko anunțase că nu intră în război. S-a răzgândit după doar câteva ore

La începutul acesteti săptămâni, Lukashenko a declarat că Belarus nu va lua parte la operațiunea Rusiei în Ucraina, însă se pare că s-a răzgândit. Marți dimineață, în jurul orelor 11:30, locuitorii din Mikhailo-Kotsiubinsky au observat o coloană belarusă formată din 33 de unități, dintre care 11 erau „Grads”. Locuitorii au raportat mișcarea echipamentului militar cu un cerc alb pictat pe el.

Lukașenko, care este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a spus marți că „armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat parte niciodată”. Cu toate acestea, se pare că a trecut peste promisiune, iar militarii bieloruși intră în Ucraina.

Vitaliy Kirillov, un reprezentant al Direcției regionale a forțelor militare din Nord, a confirmat aceste informații, afirmând că trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv. Comunicațiile mobile sunt din nou bruiate.

Luni, Centrul pentru Strategii de Apărare a raportat că există posibilitatea ca trupele militare bieloruse să se alăture celor ruse în războiul din Ucraina. Avertizări au fost trimise și din partea Administrației Biden.