Ameninţare teribilă la adresa Europei! Planul monstruos al Rusiei. Al Treilea Război Mondial nu e departe: "Suntem în alertă maximă"

Ameninţare teribilă la adresa Europei! Planul monstruos al Rusiei. Al Treilea Război Mondial nu e departe: "Suntem în alertă maximă" Sursa: Markara77 | Dreamstime.com

Deși țara sa a devenit o amenințare la nivel mondial, Serghei Lavrov încearcă o diversiune. Ministrul de Externe al Rusiei a spus că se teme de consecințele înarmării Ucrainei. Și a vorbit despre efectele devastatoare.

Rușii avertizează asupra consecințelor unui Al Treilea Război Mondial. Care ar fi, fără îndoială, devastator pentru omenire. Despre acest subiect apocaliptic a vorbit ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Oficialul de la Kremlin a afirmat, miercuri că, dacă ar fi să aibă loc o conflagrație la nivel planetar, aceasta ar implica arme nucleare şi ar fi distructivă.

Rusia avertizează asupra consecințelor unui Război Mondial, care ar fi devastator

Şeful diplomaţiei ruse a mai afirmat că Rusia, care a lansat săptămâna trecută un atac în Ucraina pe care îl numeşte „operaţiune militară specială”, s-ar confrunta cu un „pericol real”, în cazul în care Kievul ar obţine arme nucleare. Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, a insistat Lavrov, citat de agenția TASS.

Ieri, prin vocea aceluiași Serghei Lavrov, Rusia ceruse Statelor Unite ale Americii să retragă armele nucleare din Europa și să distrugă infrastructura asociată acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este inacceptabil pentru noi ca, contrar prevederilor fundamentale ale Tratatului de neproliferare a armelor nucleare, să existe încă arme nucleare ale Statelor Unite pe teritoriul mai multor țări europene. Practica vicioasă a comunității nucleare persistă prin misiunile cu participarea țărilor non-nucleare ale NATO.

Este timpul ca americanii să își aducă acasă armele nucleare și să eliminăm complet infrastructura asociată din Europa”, afirma ministrul. Serghei Lavrov a făcut comentariile respective la Conferinței pentru dezarmare a ONU, acolo unde a intervenit prin apel video după ce nu a mai putut ajunge în persoană din cauza închiderii spațiului aerian al Uniunii Europene pentru aeronavele rusești. Foarte mulți diplomați s-au ridicat de la mese și au plecat în momentul în care a început să fie difuzat discursul lui Lavrov.

În ultimele zile a început să se vorbească despre armele nucleare ale Rusiei

El se numără printre oficialii de la Moscova împotriva căruia atât Statele Unite cât și Uniunea Europeană și Marea Britanie au impus sancțiuni din cauza rolului său în invadarea Ucrainei ca șef al diplomației ruse.

„Rusia a procedat întotdeauna și continuă să pornească de la faptul că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că acesta nu poate fi dezlănțuit niciodată”, a mai spus rusul.

Comentariile sale vin după ce președintele Vladimir Putin a ordonat duminică punerea în stare de „alertă maximă” a forțelor de descurajare nucleară ale Rusiei.