Intervenţie de urgenţă a lui Gigi Becali! Ce a făcut milionarul în plin război. Baza de pregătire a celor de la FCSB, plină de refugiaţi

Intervenţie de urgenţă a lui Gigi Becali! Ce a făcut milionarul în plin război. Baza de pregătire a celor de la FCSB, plină de refugiaţi sursa: arhivă EVZ

Așa cum a anunțat, Gigi Becali a pus umărul pentru a-i ajuta pe unii dintre refugiații plecați din Ucraina și ajunși în România. Finanțatorul a creat un centru de primire și cazare la baza sportivă din Berceni.

Gigi Becali dă o mână de ajutor refugiaților din Ucraina, oameni care au fugit din calea războiului, pentru a-și salva viețile. Astfel, baza de pregătire a celor de la FCSB, din Berceni, s-a transformat într-un centru de primire a refugiaților. Luni spre marți noaptea, aici au ajuns în fur de 50-60 de persoane, majoritatea fiind femei și copii.

Primii refugiați au sosit la baza de pregătire din Berceni a celor de la FCSB

Latifundiarul din Pipera anunțase că va pune la dispoziția ucrainenilor mai multe imobile pe care le deține. Oamenii au fost cazați într-un corp separat al bazei, a cărui construcție s-a terminat de curând, dar care încă nu apucase să fie utilat complet. S-au achiziționat însă câteva zeci de saltele și persoanele respective au fost amplasate acolo, după cum anunță gsp.ro.

De asemenea, angajații de la baza din Berceni au fost anunțați de Gigi Becali că, în zilele următoare urmează să ajungă și alți refugiați din Ucraina. „În baza din Berceni pot încăpea 400-500 de oameni. Am luat și saltele. Pe lângă cele două paturi din camere, putem pune încă o saltea. Pot sta 3-4 persoane în cameră. Au căldură, au baie, avem bucătărie pentru a le face mâncare. Avem condiții bune”, a anunțat Becali la PRO X.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gigi Becali a anunțat că nu-i mai arde de fotbal în aceste condiții

În aceste condiții este posibil ca jucătorii de la FCSB să-și restrângă spațiul. Fiecare fotbalist stătea singur în cameră, pentru a se evita răspândirea coronavirusului. Acum, este posibil ca ei să revină la formula de doi în cameră, conform sursei citate.

„Îmi mai arde mie de echipă acum, în momentele astea? Nu vedeți ce se petrece, e război, mor oamenii, femeile cu copii stau pe drumuri. Noi să facem fotbal și lumea să moară pe străzi? Eu așa ceva nu accept. Dacă o să fie probleme mai mari o să văd ce fac. Nu mai contează, plătesc la hoteluri prin Galați, prin Bucovina, plătesc să stea oamenii. Păi, lăsăm creștinii noștri ortodocşi să stea pe străzi? Sunt frați cu noi, sunt ortodocși în credință. Numai unul nu ține cont de frați și omoară frați”, spunea Becali la Antena 3.

Și autocarul echipei a fost folosit pentru ajutoarea refugiaților, pentru că a fost trimis la graniță pentru a-i aduce pe cei fugiți din calea războiului.