Putin cutremură întreaga lume. Planul sinistru a fost pus în mișcare. Sute de mercenari, pe urmele lui

Putin cutremură întreaga lume. Planul sinistru a fost pus în mișcare. Sute de mercenari, pe urmele lui sursa: Twitter

400 de mercenari căliți în lupte dib Libia, Siria și Republica Centrafricană au plecat spre Kiev, acolo unde au un mare obiectiv: anihilarea sub orice formă a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, marea țintă în aceste zile a devenit omologul său de la Kremlin, Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei nu a plecat din țară și se expune unui pericol uriaș. A rămas în tranșee și transmite constant mesaje de mobilizare, prin intermediul rețelelor de socializare. Conform jurnaliștilor de la The Times, pe urmele lui Zelenski au plecat 400 de mercenari, care au și obiectivul de-a pregăti terenul pentru ca Moscova să preia Kievul.

Pe urmele lui Volodimir Zelenski au plecat 400 de mercenari

Este vorba despre luptători Wagner, care fac parte din grupuri de combatanți recrutați privat, pentru misiuni care servesc scopurilor Kremlinului. Și care au fost asociați mult timp cu separatiștii din estul Ucrainei. Acești luptători de elită au experiență pentru că au fost combatanți în Libia, Siria și Republica Centrafricană.

Oficialii de la Moscova au negat de-a lungul timpului orice legături cu acești luptători sau cu alți contractori militari privați. Informațiile despre misiunea acestora au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața. Câteva ore mai târziu, Kiev-ul a declarat o operațiune ”dură” de 36 de ore pentru a mătura orașul de „sabotorii ruși”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, în Belarus, vor avea loc negocieri între ruși și ucraineni. Dar, președintele Volodimir Zelenski nu-și pune mari speranțe în aceste discuții, despre care crede că nu vor duce la niciun rezultat.

Liderul de la Kiev nu crede în reușita negocierilor din Ucraina și Rusia

„Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică. Și în timp ce băieții noștri sunt acolo (n.r. - delegația ucraineană), președintele este aici, șeful de stat major este aici, primul-ministru este aici, armata este aici, comandantul șef este aici. Ne vom apăra cu toții statul și granițele noastre”, a afirmat liderul de la Kiev.

Duminică, ministrul adjunct de interne al Ucrainei, Evgheni Yenin, a declarat că discuțiile dintre delegațiile rusă și ucraineană vor avea loc luni dimineață. O delegație ucraineană se îndreaptă spre orașul Gomel din Belarus, pentru a participa la negocieri, iar o delegație rusă așteaptă deja acolo.

Din delegaţia rusă fac parte oficiali din ministerele de Externe şi Apărării, precum şi de la cabinetul preşedintelui Vladimir Putin, a anunțat Dmitri Peskov.