Vladimir Putin, ameninţat! Reacţie dură a americanilor după ultima mişcare a Rusiei. Şeful de la Kremlin a cerut pregătirea armelor nucleare!

Vladimir Putin, ameninţat! Reacţie dură a americanilor după ultima mişcare a Rusiei. Şeful de la Kremlin a cerut pregătirea armelor nucleare! Sursa: Photovs | Dreamstime.com

Oficialii din vest au venit cu primele declarații după ce Vladimir Putin a activat opţiunea nucleară. Şeful de la Kremlin a ordonat comandamentului pentru descurajarea folosirii armelor nucleare să intre în alertă.

Reacția SUA a venit după ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a-și pune forțele de descurajare, care includ arme nucleare, în alertă maximă. Acesta a ordonat comandamentului de descurajare nucleară să intre în alertă maximă, în condiţiile tensiunilor crescute cu Vestul după ce a invadat Ucraina. Putin, pune în alertă forţele nucleare ale Rusiei din cauza tensiunilor majore cu lumea occidentală în privinţa atacului militar din Ucraina, scrie The Washington Post.

Primele declarații de la Washington

„Ordinul președintelui Vladimir Putin de a pune în alertă maximă forțele de descurajare ale Rusiei, care includ arme nucleare, este o escaladare inacceptabilă”, a declarat duminică ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

„Înseamnă că președintele Putin continuă să escaladeze acest război într-o manieră total inacceptabilă și trebuie să continuăm să-i oprim acțiunile în cel mai puternic mod posibil”, a spus Thomas-Greenfield într-un interviu pentru CBS „Face the Nation”.

Ne puteți urmări și pe Google News

NATO: „Periculos și iresponsabil”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO , a spus că „aceasta este o retorică periculoasă” cu privire la ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a pune descurajarea militară a țării în alertă maximă.

Această mișcare arată că Putin a ordonat ca armele nucleare ale Rusiei să fie pregătite pentru o pregătire sporită de lansare, venind cu amenințarea că tensiunile s-ar putea transforma într-un război nuclear. Vladimir Putin a invocat și sancțiunile financiare puternice impuse de Occident împotriva Rusiei, inclusiv împotriva lui sa.

Sursa: Razvan Ionut Dragomirescu | Dreamstime.com

Pe fondul evoluției îngrijorătoare, biroul președintelui Ucrainei a declarat că o delegație se va întâlni cu oficiali ruși pe măsură ce trupele Moscovei se vor apropia de Kiev.

Putin a fost destul de clar:

Îi ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major militar să transpună forţele de disuasiune în modul special de luptă.

În pragul negocierilor de la Gomel, Vladimir Putin a avut o întâlnire cu Seghei Șoigu și cu șeful SMG și în cadrul discuţiilor le-a cerut trupelor să intre cu toată determinarea în luptă pentru a pune la pământ cât mai repede Ucraina.