Ce a putut să facă Vladimir Putin în Ucraina! Imaginile care au cutremurat lumea. Iadul s-a dezlănțuit în Kiev, ste de victime

Ce a putut să facă Vladimir Putin în Ucraina! Imaginile care au cutremurat lumea. Iadul s-a dezlănțuit în Kiev, ste de victime Sursa: EPA/SERGEY DOLZHENKO

Este a doua zi în care Ucraina nu mai are liniște. Schimburile de focuri şi exploziile au speriat oamenii din cartierul Oblonsky. O serie de imagini înfiorătoare au apărut pe Internet, iar 137 de oameni nevinovați s-au stins din viață.

Ministerul ucrainean al Apărării le-a transmis un mesaj ferm civililor. Asta este ultima șansă.

”Cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcări inamice. Faceţi cocteiluri Molotov. Neutralizaţi ocupantul!”, îndeamnă ministerul în acest mesaj.

Alte surse, precum jurnalistul de la Middle East Eye Ragıp Soylu, au declarat că au apărut tiruri la periferia de nord a Kievului. Forţele ucrainene au anunţat vineri dimineaţa că au nevoie de întăriri în două localităţi - Dîmer şi Ivankiv -, situate la 45 ş, respectiv, 80 de kilometrinord de Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Trupe aeroportate de asalt din cadrul Forţelor armate ucrainene luptă în zonele localităţilor Dîmer şi Ivankiv, unde a sosit un mare număr de blindate inamice”, au anunţat Forţele terestre ucrainene pe Facebook.

Potrvit acestui mesaj, înaintarea ”forţelor superioare ale inamcului a fost oprită pe malul râului Teterov. Podul de peste râu a fost distrus”.

Statul Major ucrainean a spus adevărul despre Aeroportul Militar Antonov de la Gostomel, locație cucerită de rusi pe 24 februarie.

”O unitate tactică a forţelor apărării deţine aerodromul de la Gostomel, în care trupe aeropurtate ruse aupătruns ieri (joI)”, anunţă Statul major tot pe Facebook.

Captura video

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a anunțat că măcelul a început, iar tirurile de rachete ruse și-au făcut apariția în Kiev și au rănit ucraineni nevinovați.

”Tiruri oribile de rachete ruseşti asupa Kievului. Ultima oară când capitala a văzut aşa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel demon şi-l va învinge şi pe acesta”, declară într-un mesaj postat pe Twitter Dmitro Kuleba.

Bilanțul victimelor războiului

Cu toate că nu s-a anunțat încă sfârșitul haosului, Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că sunt 137 de persoane care s-au stins din viață și 316 răniți în confruntările armate.

”137 de eroi, cetăţenii noştri”, au fost ucişi, a anunţat Zelenski într-un mesaj video postat pe site-ul preşedinţiei.

Oamenii sunt terorizați de armata rusească și încearcă să fugă din țară sau să se ascundă în locurile mai sigure. Potrivit rapoartelor care există în acest moment, rușii au cucerit Cernobîl, un punct strategic, în drumul lor către Kiev. Vladimir Putin nu uită nici de satele din apropiere.

Potrivit informațiilor confirmate și de BBC, tancurile rusești se află în cartierul Obolon, la 9 kilometri distață de centrul Kievului. Ucraina a anunțat că bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați să lupte pentru țară.