Mircea Lucescu a fost prins de război în Ucraina: „Nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk”

Mircea Lucescu a fost prins de război în Ucraina: „Nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk” Mircea Lucescu. Sursa foto: arhiva EVZ

Antrenorul român Mircea Lucescu, aflat sub contract cu Dinamo Kiev, a anunțat că nu intenționează să plece din capitala Ucrainei. Tehnicianul român și staff-ul său urmează să ia o decizie în funcție de evoluția situației.

În contextul invadării Ucrainei, de către trupele rusești, antrenorul român Mircea Lucescu a anunțat că nu intenționează să plece din Ucraina. Mircea Lucescu a decis să rămână alături de jucătorii lui Dinamo la Kiev, echipa pe care o pregătește.

„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență. Cum să vin? (la Bucureşti – n. red.) Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…”, a declarat Mircea Lucescu, miercuri seara, cu câteva ore înainte de declanșarea invaziei.

Tehnicianul român a precizat că plecarea sa ar fi un exemplu negativ pentru toată lumea. Ar da impresia de lașitate și de neseriozitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu

Când a revenit Dinamo Kiev din cantonament

Mircea Lucescu şi echipa Dinamo Kiev s-au întors luni, pe 21 februarie din cantonamentul pe care l-au avut în Antalya. Șederea în Turcia a fost prelungită până cu cinci zile înainte de startul returului campionatului ucrainean. Mircea Lucescu a precizat că în acest moment, fotbaliștii lui Dinamo Kiev sunt alături de familii, în oraș. Însă există și un jucător care are părinții în portul Mariupol, la Marea Azov.

„Ei stau cu soțiile, copii aici, la Kiev, poate ceva rude să aibă pe-acolo… Șaparenko are părinții la Mariupol… la Marea Azov… ceva mai mult de o sută de kilometri de Donețk”, a mai spus Mircea Lucescu pentru sursa citată.

Luni, 21 februarie, Mircea Lucescu și echipa Dinamo Kiev au revenit în Ucraina, din cantonamentul din Turcia. Decizia a fost luată în ciuda situației tensionate dintre Rusia și Ucraina. Delegația lui Dinamo Kiev a aterizat în jurul orei 18:00, înainte de discursul lui Vladimir Putin, referitor la recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Donbas.

Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Ucraina. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, iar trupele rusești au început să înainteze pe teritoriul ucrainean, în plin război.