Ucraina nu renunţă! Atac direct la adresa lui Vladimir Putin: „Ne-a atacat mișelesc și vom lupta”

Ucraina nu renunţă! Atac direct la adresa lui Vladimir Putin: „Ne-a atacat mișelesc și vom lupta” Sursa: arhiva EVZ

Președintele Ucrainei s-a adresat națiunii și a spus că nu va permite Rusiei să amenințe independența sau integritatea teritorială a țării. A făcut apel la rușii care sunt împotriva lui Putin să iasă în stradă și să protesteze. Zelenski a comparat Rusia cu Germania nazistă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat astăzi națiunii și cerut oamenilor să fie uniți și să lupte pentru independența țării. El a dat asigurări că țara are toate resursele necesare pentru a face față acestei crize.

„Banca Națională a Ucrainei are toate resursele financiare necesare pentru a susține apărarea țării și interesele cetățenilor ucraineni. Suntem recunoscători tuturor politicienilor care ne susțin. Ucraina nu are opozanți politici. Suntem cetățenii unei țări minunate care este gata să își apere integritatea teritorială și independența“, a declarat Zelenski.

Rusia face parte din națiunile rele

El a mai spus că țara sa se va apăra și că toate relațiile diplomatice cu Rusia au fost rupte. „Suntem pregătiți să eliminăm sancțiunile dictate împotriva tuturor celor care au capacitatea capacitatea de a purta arme și care pot să își apere țara. În această dimineață avem istoria care s-a creat, una diferită și pentru noi și pentru Rusia. Anunț că am tăiat relațiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără și nu va acepta să îi fie amenințată integritatea națională. Rusia ne-a atacat statul într-un mod mișelesc. A procedat la fel ca Germania nazistă în cel de-al doilea război mondial. Rusia face parte din națiunile rele“, a mai spus președintele Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni.

„Comandantul suprem al forţelor armate (preşedintele Volodimir Zelenski – n.r.) a dat ordinul ca agresorului să i se producă maximum de pierderi”, a precizat generalul.

Armata ucraineană susține că a ucis „aproape 50 de ocupanți ruși” în regiunea Lugansk. Termenul „ocupanți ruși” se poate referi atât la soldații ruși, cât și la luptătorii separatiști pro-ruși din estul Ucrainei, notează AFP.

Cere rușilor să protesteze

Zelenski a făcut apel chiar și la cetățenii ruși care nu sunt de acord cu războiul să iasă în stradă și să protesteze împotriva lui Putin. „Poporul rus va trebui să aleagă ce cale să urmeze. Oricine nu și-a pierdut onoarea, au dreptul să iasă în public și să protesze. Voi adresa un mesaj în limba rusă pentru cetățenii din Rusia, dar și din Ucraina.

Știu că această intervenție nu este arătată și este blocată pe toate canalele din Rusia. Dragi cetățeni care aveți rude, prieteni sau cunoștiințe printre jurnaliștii în Rusia, știu că sunteți mulți, spuneți-le să vorbească. Atunci se va știi adevărul. Acest rău este imposibil de blocat“, a mai spus Zelenski.