Situaţia de la graniţa României degenerează! Un soldat a murit şi unul este grav rănit. Tensiunile de la frontieră cresc

Situaţia de la graniţa României degenerează! Un soldat a murit şi unul este grav rănit. Tensiunile de la frontieră cresc Sursa: EPA/SERGEY KOZLOV

Situația de la frontiera dintre Rusia și Ucraina devine din ce în ce mai tensionată. Miercuri, în urma unui atac produs pe linia de contact a regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, un militar ucrainean și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit. Din păcate, este al doilea soldat pierdut de Ucraina în ultimele două zile.

Armata ucraineană a anunțat că un militar și-a pierdut viața miercuri, în urma unui atac produs pe linia de contact a regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk. În timpul atacului, un alt soldat a fost rănit.

"Un militar a murit în urma rănilor suferite într-un atac produs pe linia de contact", a comunicat armata ucraineană, precizând că un alt militar ucrainean a fost rănit.

Cu doar o zi înainte, Ucraina a mai pierdut un militar și alți șase au fost răniți în timpul confruntărilor cu insurgenți separatiști proruși, în regiunile Lugansk și Doneţk. Confruntările militare din aceste zone s-au intensificat săptămâna aceasta și există informații că militari ruși ar fi deja în regiune, susținând separatiștii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cauza tensiunilor din ce în ce mai mari puse de Rusia la frontiera estică a Ucrainei, aceștia din urmă au luat decizia, în ultimele 48 de ore, să mobilizeze trupe pe linia de contact din Donbas.

Rusia, sancționată pentru independența republicilor separatiste

Întreaga situație a început să devină alarmantă după ce Vladimir Putin a declarat independența republicilor separatiste Lugansk și Doneţk. Decizia președintelui rus a fost urmată de o serie de sancțiuni dure din partea Uniunii Europene, care a adoptat în unanimitate pedepsirea a 351 de deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse și a altor 27 de înalți oficiali.

Măsurile au fost anunțate de Bruxelles, miercuri, printr-un comunicat.

„Consiliul UE a decis astăzi un pachet de măsuri ca răspuns la decizia Federației Ruse de a recunoaște teritoriile necontrolate de guvern din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina ca entități independente și la decizia ulterioară de a trimite trupe ruse acolo", se spune în comunicat.

Măsurile includ:

  • înghețarea activelor
  • interzicerea furnizării de fonduri persoanelor și entităților listate,
  • interzicerea călătoriilor și a tranzitului prin UE.
  • UE a impus, de asemenea, sancțiuni pentru a limita accesul Rusiei la piețele financiare și la capital. Vorbim despre „o interdicție sectorială a finanțării Federației Ruse, a conducerii acesteia și a Băncii Centrale”.

„Prin limitarea capacității Rusiei și a conducerii sale de a obține acces la piețele de capital și financiare ale UE, UE încearcă să limiteze finanțarea politicienilor ruși agresivi”, se arată în document.