Vestea momentului pentru toţi românii! Florin Cîţu a anunţat reduceri de taxe: „Bani în buzunarele românilor acum”

Vestea momentului pentru toţi românii! Florin Cîţu a anunţat reduceri de taxe: „Bani în buzunarele românilor acum” Sursa foto: arhiva EVZ

Florin Cîțu a făcut Guvernului o serie de propuneri pentru a veni în ajutorul românilor în plină criză economică. Acesta vrea majorarea salariilor prin reducerea contribuției CAS cu 5% și scăderea cotei TVA cu 2%. Joi seară, această propunere pare să fie aproape de aprobare, dacă ne luăm după anunțul liderului PNL.

Florin Cîțu, liderul PNL, a venit la ceas de seară cu un anunț bombă pentru români. Proiectul propus Guvernului pare să aibă șanse mari să fie adoptat. Fostul premier promite salarii mai mari pentru toți românii prin reducerea CAS și TVA-ului.

Liberalul propune scăderea contribuției pentru asigurările sociale de la 25% la 20% pentru a înregistra majorări la salarii. Totodată, acesta susține că de mare ajutor pentru a salva economia ar fi și o reducere a cotei de TVA cu 2%.

Dacă proiectul care prevede reducerea CAS cu 5% va fi adoptat, un român cu un salariu mediu ar primi în plus, în buzunar, aproximativ 317 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem foarte aproape!

Reducerea CAS cu 5% și TVA general cu 2%.

Bani în buzunarele românilor ACUM.

Prețuri mai mici ACUM”, este postarea făcută joi seară, pe rețelele de socializare, de către fostul premier Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu vede un motiv real pentru care PSD să nu accepte reducerile de CAS și TVA

Entuziasmul liderului PNL vine după ce a propus Guvernului o serie de mijloace prin care salariul românilor poate fi majorat. Florin Cîțu a vorbit despre impactul bugetar și despre cele 14 miliarde de euro, garanturi prin PNRR.

„Avem banii aceştia acolo. Nu este nicio scuză să nu luăm acei bani”, a mai spus liderul PNL.

„Am discutat. Eu am spus de fiecare dată, cui vrea să asculte, că românii sau puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, şi atunci singurul mod prin care putem astăzi să îi ajutăm pe toţi românii este acela de a reduce contribuţiile cu cinci puncte procentuale.

Astfel, imediat, dar imediat, ar intra mai mulţi bani în buzunarele românilor şi ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ce doresc ei. Dar pe noi interesează o măsură care să meargă pentru toţi românii”, a spus Cîţu, potrivit News.ro

Referitor la propunerea în ceea ce privește reducerea contribuției la CAS cu 5% și a TVA-ului general cu 2%, liderul liberalilor susține că nu vede un motiv real pentru care cei din PSD nu ar accepta o astfel de propunere pentru majorarea salariilor tuturor românilor.

„Nu văd de ce nu. Sunt discuţii, dar nu văd de ce nu”, a susținut Florin Cîțu.