Ion Țiriac, apariție într-un nou scandal. Serena Williams a fost deranjată de spusele românului: „Sunt pregătită pentru ziua pensionării mele”

Ion Țiriac, apariție într-un nou scandal. Serena Williams a fost deranjată de spusele românului: „Sunt pregătită pentru ziua pensionării mele” Sursa. arhiva EVZ

Se pare că scandalurile dintre Serena Williams și Ion Țiriac nu se mai termină. Deranjată de comentările lui Ţiriac, sportiva din SUA nu se lasă mai prejos. Williams spera să fie pregătit pentru începutul sezonului și Australian Open, dar, din păcate, nu s-a putut. Williams, în vârstă de 40 de ani, încearcă să revină și susține că nu se teme de pensionare.

„Sunt pregătită pentru ziua pensionării mele. Sunt pregătită pentru acea zi de peste un deceniu. Tatăl meu a spus întotdeauna: „Trebuie să te pregătești. Deci, am fost pregătită pentru asta”, a spus  Serena Williams în interviul ei pentru Entertainment Tonight.

Iar acum, se pare că Serena Williams (40 de ani) îi arată lui Ion Țiriac (82 de ani), că femeile au aceleiași drepturi în tenis cu bărbații în ceea ce privește premiile din tenis. Fiind practic o mică răzbunare după ce miliardarul român a afirmat că femeile și bărbații din sportul alb nu trebuie să fie plătiți la fel.

Serena Williams a fost protagonista unei reclame spectaculoase în timpul Super Bowl 2022 și a profitat de ocazie pentru a intra din nou în contradicție cu Ion Țiriac:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Femeile trebuie să fie văzute la fel! Este nevoie de timp. Pur și simplu nu te poți aștepta ca lucrurile să se schimbe peste noapte. Dar îmi place că oamenii încep să recunoască că femeile merită remunerații egale și că merită același lucruri pe care le primește un bărbat”, a spus Serena Williams

Williams a vorbit la televiziunea CBS News despre compania Michelob ULTRA, reclama din timpul Super Bowl LVI, unde a spus că a fost extrem de fericită.

„Deci a fost foarte distractiv, Este o campanie foarte bună, având doar o oportunitate de a vorbi despre bucurie și cât de important este ca bucuria să fie în viața ta. Aplaud pentru că au ridicat atletele de sex feminin și au amplificat incluziunea la cea mai mare scenă din lume, Super Bowl. Nu se poate ceva mai bine de atât”, scrie tennisworldusa.

Premiile din tenis, mărul discordiei între Ion Țiriac și Serena Williams

Ion Țiriac vede însă tenisul ca pe o afacere, iar cel mai mult l-a nemulțumit faptul că femeile, în frunte cu Serena Williams, primesc recompense egale cu bărbații din circuitul ATP! Țiriac a spus în urmă cu ceva timp că jucătoarele de tenis nu merită premii atât de mari:

„Eu patronez turneul de la Madrid și le ofer aceleași premii bărbaților și femeilor. Dar banii aduși de femei reprezintă doar 25% din totalul încasărilor”. Această problemă, dar și atitudinea Serenei, care a boicotat turneul patronat în trecut de Țiriac, l-au determinat pe fostul tenismen să analizeze în termeni critici tenisul feminin și în special pe emblema sa, Serena Williams: „Din tenisul feminin actual lipsesc personalitățile puternice… Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea să văd altceva, aș vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”, a mai spus Ion Țiriac.