Dezvăluiri șocante despre numirile controversate la conducerea Portului Constanța

Dezvăluiri șocante despre numirile controversate la conducerea Portului Constanța Portul Constanța. Sursa foto: Wikipedia

În presa din Constanţa au fost făcute dezvăluiri despre modul cum s-au făcut numirile la șefia Portului după ce PSD a preluat portofoliul de la Transporturi. Imediat, scriu jurnaliștii locali, s-au demarat schimbări radicale la Administrația Porturilor Maritime.

Presa din Constanţa anunţă că s-au făcut modificări importante în structura Consiliilor de Administrație la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, și, în paralel, la Administrația Porturilor Maritime.

Potrivit replicaonline.ro, PSD Constanța l-ar fi impus pe fiul lui Dede Perodin în conducerea Portului Constanța, respectiv în Consiliul de Administrație. Dar nu e totul, se pare că nu doar Suryan Omar Dede a fost uns în funcție, ci și Gheorghe Naceades, un alt social democrat care nu prea s-a făcut remarcat din poziția de politician. Jurnaliştii au aflat că Naceades este un mic fermier în Constanța, care a manevrat , în trecut, cu fondurile europene.

Trebuie spus din start că Suryan Omar Dede și Gheorghe Naceades, cei care i-au înlocuit în CA-ul portului pe Burlacu și Bătrînca, sunt membri activi, de ani de zile, ai organizației municipale de tineret a PSD Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Naceades a avut probleme cu APIA şi a fost dat în judecată de o instituție din Constanța

Potrivit sursei menționate, în CV-ul lui Naceades arată că a absolvit Facultatea de Drept la Ovidius, că și-a făcut stagiatura la avocat Pavel Bogdan, că este specialist în marketing și că a fost jurist. Ne mai spune că este director general la firma unde este unic acționar, Genco Development SRL și cam atât despre el.

Dar nu e totul, jurnaliştii au descoperit că în trecut a avut probleme cu APIA, instituție care a constatat nereguli în obținerea și utilizarea fondurilor europene. APIA Constanța a emis, în 2018, un proces verbal cu nr 6545/7.09.2018 de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare, pe numele lui Gheorghe Naceades. Nu știm exact ce a făcut și care a fost cuantumul creanțelor, cert este s-a soluționat conflictul. Cel mai probabil, afaceristul și-a achitat creanțele impuse de instituție.

Problemele cu justiţia au ieşit la iveală

Probleme a avut și cu Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța, care l-a dat în judecată, în urmă cu un an, după ce nu și-a plătit o factură de 4000 de lei, emisă în baza unui contract de vânzare-cumpărare încheiat cu institutul. Între timp, Naceades s-a achitat și de această datorie.

Social democratul a fost pe lista de candidați ai PSD pentru Consiliul Local Constanța, la alegerile locale din septembrie 2020, însă nu pe o poziție eligibilă, așa că nu a avut șanse să intre în Consiliul Local. Și pentru a fi consolat, PSD l-a trimis în Consiliul de Administrație al Portului Constanța, a concluzionat sursa menționată mai sus.