Trucul prin care poți turna cantitatea de ulei perfectă. Este mai simplu decât credeai
- Emma Cristescu
- 12 februarie 2022, 21:14
Un filmuleț de pe Tik Tok a devenit viral pe tot Internetul. S-a descoperit trucul prin care poți pune cantitatea de ulei perfectă în tigaie. Inelul de plastic cu care este sigilată sticla joacă un rol important.
Din ce în ce mai multe persoane se ajută de trucurile învățate pe Tik Tok. O filmare a devenit virală pe Internet, iar toate gospodinele au aflat cum se toarnă cantitatea perfectă de ulei în tigaie.
Oamenii aruncă inelul de plastic cu care este sigilată sticla, dar el poate să îți fie de folos. Acesta este conceput pentru a fi rupt și apoi întors și reatașat în același loc. Se creează astfel o valvă prin care poți selecta cantitatea de ulei pe care o torni în tigaie.
Utilizatorii au rămas șocați de trucul aflat și au realizat că nu s-au gândit niciodată la mecanismul sticlei de ulei. Unele persoane consideră că dopul permite uleiului să curgă foarte încet sau arată că sticla nu a fost deschisă înainte. Este indicat să alegi o sticlă cu un dop îngust.
Cum se păstrează uleiul?
Uleiul de floarea soarelui trece printr-un proces complex înainte de a ajunge în tigaia ta, limpede și curat. Este extras din semințele de floarea soarelui la temperaturi ridicate, între 160 și 200 de grade Celsius. Specialiștii îți recomandă să alegi o sticlă de culoare închisă, verde sau maronie. Trebuie să te asiguri că închizi foare bine uleiul pentru a nu permite pătrunderea bacteriilor.
Un alt sfat este să îl patrezi într-o cămară rece, la întuneric. Expunerea la lumină și mai ales la lumina soarelui grăbește râncezirea.
Se recomandă folosirea uleiului de floarea soarelui o sigură dată la salate. În cazul în care îl prăjești, acesta poate fi folosit de două ori, cel mult de trei ori. Cu cât este utilizat mai mult, cu atât își pierde mai rapid din proprietățile benefice.
S-a mai demonstrat că perioada lui de valabilitate, după deschidere, este de 6 luni, dar bucătarii cu experiență au declarat că uleiul se folosește de maxim două ori. Producătorii atenționează că este foarte toxic pentru sănătate să îl refolosești în alte preparate. Specialiștii îți recomandă să arunci uleiul după ce gătești carne.