Cum curățăm eficient salteaua de pat? Sfaturi utile pentru a elimina dăunătorii

Cum curățăm eficient salteaua de pat? Sfaturi utile pentru a elimina dăunătoriiSursa: Pixabay

Sunt câteva reguli de bază ce ar trebui respectate atunci când vine vorba despre utilizarea saltelei de dormit. Iară câteva dintre cele mai importante.

Salteaua de dormit trebuie întreținută cu grijă, indiferent că este vorba despre cele cu spumă de memorie, saltele din latex, saltele cu arcuri sau ortopedice. În primul rând, este esențial ca o saltea să fie întoarsă de două ori pe an, pentru a fi folosită pe ambele părți. Sunt producători de saltele care spun că o față ar trebui să fie utilizată în sezonul rece, iar cealaltă în sezonul cald.

Sfaturi pentru a curăța cât mai bine salteaua

Pentru a scăpa de acarieni, saltele ar trebui să fie aspirate o dată pe săptămână. De asemenea, ar trebui să avem grijă și să nu mâncăm și să nu bem cafea sau alte băuturi colorate în pat.

Scoateți toate așternuturile și păturile din pat înainte de a începe să curățați salteaua. Acesta este un moment excelent pentru a le spăla.

Folosiți cele mai fierbinți temperaturi de spălare permise pe etichetele producătorului pentru a ucide acarienii din praf. Mergeți mai departe și spălați-vă și pernele și topperele de saltea din material textil.

Bicarbonatul de sodiu simplu este un deodorant natural excelent. Nu conține parfumuri care să provoace alergii sau să miroasă prea puternic, spre deosebire de odorizantele pentru covoare sau spray-urile pentru țesături. Așadar, presărați un strat bun pe saltea și frecați-l ușor cu mâna pentru a-l ajuta să se lege de umiditatea de la suprafață și să elimine mirosurile. Nu frecați prea tare, totuși: nu vreți să agățați țesătura. Cu cât lași mai mult timp bicarbonatul de sodiu pe saltea, cu atât mai bine acționează. Lasă-l cel puțin 15 minute sau câteva ore, dacă este posibil.

Nu turnați niciodată nimic direct pe saltea și nici nu folosiți un șampon de covoare pe ea

După ce ați deodorizat salteaua, va trebui să o aspirați. Folosiți accesoriul pentru tapițerie pentru acest lucru, dacă aveți unul. Evitați să folosiți un accesoriu cu perie rulantă, deoarece aceasta ar putea agăța sau deteriora suprafața saltelei. Curățați partea de sus și părțile laterale ale saltelei în trasee suprapuse și înguste.

Nu apăsați prea tare, pentru că veți reduce procesul de aspitație. Asigurați-vă că curățați și în apropierea cusăturilor și a marginilor, deoarece acolo se adună o mulțime de celule moarte ale pielii și praf. Puteți trece la atașamentul pentru crăpături pentru această parte dacă doriți.

Poți elimina aproape orice pată de pe saltea folosind produsele de casă pentru îndepărtarea petelor de mai jos. Câteva sfaturi înainte de a începe:

Nu turnați niciodată nimic direct pe saltea și nici nu folosiți un șampon de covoare pe ea. Saltelele nu sunt menite să se ude și vor dezvolta mucegai în interior dacă o fac, în special saltelele din spumă cu memorie, deoarece sunt practic niște bureți uriași.

Tratați toate petele de pe saltea de un anumit tip înainte de a aborda următorul tip. De exemplu, îndepărtați toate petele de urină îngălbenite de pe saltea înainte de a vă ocupa de petele de sânge sau de zonele maro ruginite.

Odată ce salteaua este curată și uscată în partea de sus, este posibil să doriți să o întoarceți și să curățați partea de jos. Ar trebui să doriți totuși să o aspirați, mai ales dacă aveți alergii sau animale de companie cărora le place să se târască sub pat.

Ne puteți urmări și pe Google News