Emiratele Arabe Unite au fost atacate! Ambasada SUA a transmis avertismente

Emiratele Arabe Unite au fost atacate! Ambasada SUA a transmis avertismente Sursă: Bumbleedee | Dreamstime.com

Emiratele Arabe Unite au interceptat două rachete balistice revendicate de rebelii Houthi din Yemen peste Abu Dhabi în această dimineață, au declarat autoritățile, fiind vorba despre a doua acțiune de acest tip care a vizat Emiratele Arabe Unite.

Atac asupra Emiratelor Arabe Unite

Lansarea rachetelor intensifică și mai mult tensiunile în Golful Persic, pe fondul războiului de ani de zile din Yemen și a prăbușirii acordului nuclear al Iranului cu puterile mondiale. Trupele americane de la baza aeriană Al-Dhafra s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat cum s-a luminat cerul, agenția de știri de stat declarând că bucăți din rachete au căzut deasupra Abu Dhabi. Emiratele sunt gata să facă față oricăror amenințări și să ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul de posibilele atacuri.

Focul de rachete a perturbat traficul către Aeroportul Internațional Abu Dhabi, unde se află transportatorul Etihad, timp de aproximativ o oră după atac. Purtătorul de cuvânt al armatei Houthi, Yehia Sarei, a revendicat atacul într-o declarație televizată, spunând că rebelii au vizat mai multe locuri din Emiratele Arabe Unite cu rachete balistice și drone Zulfiqar, inclusiv baza aeriană Al-Dhafra. El a avertizat că Emiratele Arabe Unite vor continua să fie o țintă „atâta timp cât atacurile asupra poporului yemen vor continua”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avertizăm companiile și investitorii străini să părăsească Emiratele!” a declarat Sarei. „Aceasta a devenit o țară nesigură!” Piața financiară din Dubai a scăzut cu 2% după atac, aproape toate companiile tranzacționând în scădere. La Al-Dhafra, care găzduiește atât forțe americane, cât și britanice, trupele americane s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului, a declarat comandamentul Forțelor Aeriene din Orientul Mijlociu al SUA. Al-Dhafra găzduiește cea de-a 380-a aripă expediționară aeriană, unde au fost staționate drone înarmate și luptători stealth F-35.

Coaliția condusă de Arabia Saudită

Ambasada SUA din Abu Dhabi a emis o alertă de securitate americanilor care locuiesc în Emiratele Arabe Unite, avertizând cetățenii să „mențină un nivel ridicat de conștientizare a securității”. Alerta a inclus instrucțiuni despre cum să se facă față atacurilor cu rachete, ceva nemaiauzit până acum în Emiratele Arabe Unite.

Atacul a avut loc la o săptămână după ce rebelii Houthi din Yemen au revendicat un atac asupra capitalei Emiratelor Arabe Unite, care vizează aeroportul și un depozit de combustibil Abu Dhabi National Oil Co. din cartierul Mussafah. Atacul asupra depozitului de combustibil a ucis trei persoane și a rănit alți șase.

În ultimele zile, o coaliție condusă de Arabia Saudită pe care Emiratele Arabe Unite o susține a dezlănțuit atacuri aeriene împotriva Yemenului. Houthi amenințaseră că se vor răzbuna împotriva Emiratelor și Arabiei Saudite din cauza acestor atacuri. Duminică, coaliția condusă de Arabia Saudită a declarat că o rachetă balistică lansată de Houthi a aterizat într-o zonă industrială din Jizan, Arabia Saudită, potrivit Yahoo News.