Membrii coaliției, ședință online la ceas de seară. Ciolacu și Cîțu discută despre trei subiecte arzătoare

Membrii coaliției, ședință online la ceas de seară. Ciolacu și Cîțu discută despre trei subiecte arzătoare sursă: arhivă

Coaliția de guvernare nu are liber de Ziua Unirii Principatelor Române. Liderii PNL, PSD și UDMR se reunesc, în format online, luni de la ora 18:00 pentru a discuta principalele probleme ale românilor. Pe ordinea de zi se află criza energiei, valul cinci al pandemiei de COVID-19 și indicatorii economici.

Liderii celor trei partide ale coaliției de guvernare se reunesc într-o ședință în format online pentru a discuta despre problemele cu care românii se confruntă în această perioadă. Întrunirea va avea loc luni, la ora 18:00 și pune pe masa discuțiilor Ordonanța privind măsurile din energie, gestionarea valului 5 al pandemiei și analiza indicatorilor economici.

Criza energetică este una dintre principalele subiecte fierbinți de astăzi. Ordonanța privind măsurile din energie se află deja în dezbatere publică și urmează să fie adoptată în cursul acestei săptămâni, în ședința de Guvern. Liderii PNL, PSD și UDMR trebuie să găsească soluții și pentru perioade de după 1 aprilie. Social-democrații sunt de părere că un preț reglementat la energie electrică și gaze naturale este o măsură absolut necesară.

Certificatul verde la locul de muncă, motiv de dispută în coaliție

Pe ordinea de zi va fi și gestionarea valului cinci al pandemiei provocate de virusul SARS-Cov-2. PNL susține introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar Florin Cîțu insistă pentru această măsură. Liderul liberalilor susține că decizia de a renunța la dovada vaccinării îi aparține ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane.

Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde - n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, spunea Florin Cîțu în urmă cu doar câteva zile.

Coaliția trebuie să pregătească și prioritățile legislative din noua sesiune parlamentară care începe la 1 februarie.

Tot în ședința în format online de luni, este posibil ca liberalii să vină cu o nominalizare a noului ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. În luna decembrie, Florin Roman și-a dat demisia din fruntea Ministerului, susținând că nu dorește ca scandalul în care este implicat să afecteze în vreun fel activitatea executivului.