Cabinele aeronavelor sunt pline de camere de filmat. La ce sunt folosite și cum le poți identifica

Cabinele aeronavelor sunt pline de camere de filmat. La ce sunt folosite și cum le poți identifica Sursa foto: pixabay

Nu este neobișnuit să vezi turiști care își fac fotografii la bordul unui avion, însă mulți dintre turiști ar putea fi surprinși să afle că există momente în care camerele de filmat îi urmăresc în timpul călătoriilor lor aeriene.

Un alt ajutor privind securitatea aeronavei

Multe cabine ale avioanelor sunt pline de camere de filmat care pot fi folosite pentru o varietate de scopuri, și anume siguranță și securitate. Camerele care surprind exteriorul unei aeronave sunt instrumente pentru piloți, fiind instalate pe aeronave mari pentru a-i ajuta pe piloți în timpul manevrelor.

Pasagerii beneficiază de camere exterioare, deoarece vor avea adesea acces la ele prin sistemele lor de divertisment, oferindu-le o altă opțiune de a privi în exterior, mai degrabă decât prin ferestrele aeronavei. Camerele de filmat le permit pasagerilor să aibă aceeași vedere ca piloții la decolare și aterizare.

Dar camerele de filmat ale avioanelor nu sunt întotdeauna orientate spre exterior. Unele camere sunt amplasate și în interior, spre cabina de pasageri a unei aeronave, deoarece însoțitorii de bord trebuie să aibă o modalitate prin care să își observe pasagerii.  Soluția pentru a se asigura că însoțitorii de bord își puteau vedea pasagerii în timpul decolării și aterizării, a fost o cameră prin panoul de control al însoțitorului de bord.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ce sunt folosite camerele de filmat

Camerele ajută, de asemenea, la menținerea securității cabinei, permițând piloților să vadă în afara ușii cabinei fără a fi nevoie să o deschidă, deoarece acest lucru ar pune în pericol securitatea cabinei de pilotaj. La zborul inaugural al Breeze Airways din mai, monitorul camerei din cabina de pilotaj era inoperabil. Majoritatea camerelor de la bord sunt ascunse discret și majoritatea călătorilor nici nu își vor da seama că sunt acolo.

Avioanele Boeing 777 Freighter care zboară pentru divizia de marfă aeriană a Emirates, Emirates SkyCargo, au camere exterioare și interioare care pot fi folosite pentru a monitoriza încărcătura, inclusiv în timp ce este încărcată și descărcată din avion. Piloții pot vizualiza întregul proces fără a fi nevoiți să părăsească confortul aeronavei.

Dar, potrivit CNN, companiile aeriene folosesc rar aceste camere de filmat, iar pasagerii nu ar trebui să-și facă griji în cazul în care ar crede că sunt spionați. Echipajele de zbor nu folosesc camerele de filmat care se află în aeronave, dar ajută în cazul incidentelor de violență în timpul zborului care au afectat industria aviației, potrivit Yahoo News.