Anunțul așteptat de toți elevii și profesorii. Se întâmplă marți! Anunțul săptămânii de la Minister

Anunțul așteptat de toți elevii și profesorii. Se întâmplă marți! Anunțul săptămânii de la Minister Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministerul Educației a anunţat că de marți începe distribuirea testelor de salvă care, de data aceasta, sunt ambalate în kituri individuale.

Ministrul Educaţiei a anunţat că 10.540.000 de teste rapide COVID destinate preșcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor școlare, urmând ca marţi sau miercuri să înceapă testările copiilor.

Ministrul Educaţiei: „În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide de salivă destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ”, a mai declarat ministrul.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două

Şi continuă: „Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri", a informat, duminică, Sorin Ion.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie”, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce se întâmplă atunci când testul de salivă iese pozitiv

Rezultatul pozitiv trebuie anunțat la școală sau grădiniță, iar unitatea de învățământ va raporta acest caz către DSP. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că dacă testul de salivă arată un caz pozitiv sau dacă copilul este simptomatic și testul de salivă este negativ, urmează un test PCR obligatoriu, pentru a depista dacă într-adevăr copilul este negativ, fiind simptomatic, sau pentru a confirma testul pozitiv.

Foto: Ministerul Educației

Testele au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoțește. Principiul de folosire este ușor diferit față de testele din loturile de până acum, cele din decembrie. Potrivit prospectului afișat, aceste teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanță, nu mai există în pachet acel plic pentru coleectarea salivei și nici acea pipetă, informează edupedu.ro.