Alexandru Rafila a recunoscut! Nimeni nu mai are scăpare. Nu mai există cale de întors

Alexandru Rafila a recunoscut! Nimeni nu mai are scăpare. Nu mai există cale de întors Sursa. Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a întrors la 180 de grade şi recunoaște, în sfârșit, că vaccinarea nu oprește transmiterea Covidului. De altfel, şi OMS a anunțat că ar trebui să ne revenim cu toţii la normal.

Alexandru Rafila nu mai are cale de întors şi acceptă studiile care au spus foarte clar că vaccinarea împotriva COVID nu oprește transmiterea virusului şi că totul ţine de protecția fiecăruia în parte.

Mai mult, studiile arată clar că Omicron nu este o variantă periculoasă pentru sănătatea noastră, deși este mult mai infecțioasă decât toate variantele care au existat până în prezent.

În România avem  aproximativ 59% din populaţie nevaccinată

Rafila: „E clar că vaccinarea nu opreşte transmiterea. Am avut o proporţie clară vaccinaţi vs. nevaccinaţi. La nivel naţional, avem 41% din populaţie vaccinaţi, 59% nevaccinaţi. Proporţia de cazuri noi în ultimele săptămâni a fost 43% la persoanele vaccinate şi 57% la cele nevaccinate. Se apropie aceste proporţii. Chiar dacă se apropie, la categoriile vulnerabile, mai ales e importantă vaccinare pentru că previne cazurile grave”, a explicat dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: România este posibil să atingă vârful valului cinci al pandemiei

Alexandru Rafila a mai declarat că în următoarele două săptămâni România este posibil să atingă vârful valului cinci al pandemiei.

„În 10-15 februarie vom atinge vârful valului 5, în circa două săptămâni. Rata de producere a acestei infecţii a scăzut. Am avut o rată de reproducere de 1,87. Acum e 1,25. Este o scădere progresivă. E şi aceasta îngrijorător. Viteza de creştere a scăzut”, a mai spus Rafila.

Despre valul şase al pandemiei a spus: Eu niciodată nu mă hazardez să spun că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată”, a afirmat medicul.

 Şi continuă: „În aceste trei săptămâni am observat că procentul persoanelor care se internează a variat între 0,5 şi 3 la sută – deci mai mic decât analiza făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică – iar numărul de decese şi de persoane internate în secţiile de terapie intensivă a rămas scăzut”, a afirmat Alexandru Rafila, la Prima TV.