Un nou virus face ravagii: Se răspândește ca un foc de paie. Medicii nu au leac

Un nou virus face ravagii: Se răspândește ca un foc de paie. Medicii nu au leac sursa: pixabay.com

Peste 150 de câini au murit din cauza unui virus misterios. Microbul distruge organismul animalelor foarte ușor, iar medicii nu găsesc o explicație sau un leac pentru această situație.

Sute de câini au început să se îmbolnăvească în Yorkshire, Marea Britanie, săptămâna trecută, iar cazurile sunt așteptate să se înmulțească în următoarele șapte zile.

Virusul a apărut pe coasta North Yorkshire, iar proprietarii au fost nevoiți să își ducă animalele la veterinar. Medicii au rugat oamenii să evite plajele din Scarborough și Saltburn. Microbul s-a extins în toate localitățile din apropiere.

O persoană a postat pe un grup din Hebden Bridge spunând: "Boala câinilor se răspândește aici ca un foc de paie. Câinele meu s-a îmbolnăvit joi și l-am dus doar până la școală și înapoi!"

Ne puteți urmări și pe Google News

Un virus misterios a făcut ravagii

Aceasta a mai declarat că animalul său se simte bine, dar câinele mamei ei a luat un virus asemănător. Ea a spus: "Aveți grijă, deoarece nu se știe care este cauza sau cum se răspândește."

O altă persoană din Sheffield a postat un mesaj în care spunea că există un "gândac urât care face turul, vă face câinele să cadă din picioare". Aceasta a adăugat că virusul "se răspândește ca un foc de paie și este în majoritatea zonelor."

caini

Alți proprietari au povestit că animalele lor au avut diaree și vărsături, iar starea lor s-a agravat foarte rapid.

Emily Storey, din York, a avertizat alte persoane cu privire la această boală - despre care a spus că "durează mai mult decât în mod normal să se recupereze". Câinele el s-a îmbolnăvit săptămână trecută și și-a pierdut viața în doar câteva zile.

Ce spun medicii?

Câinele refuza să mănânce, iar veterinarul a putut să-i spună doar că "pare să fie mai rău decât de obicei". Alți medici au declarat că nu cred în virusul misterios, iar animalele care s-au îmbolnăvit aveau alte probleme de sănătate.

"Din păcate, în această perioadă a anului primim adesea valuri de animale de companie bolnave, cu vărsături și diaree, la fel cum vara avem adesea cazuri de tuse de canisa. Am menționat unui client de la Willow Grove că am văzut câteva cazuri de vărsături și diaree, dar acest lucru poate fi un fenomen normal în această perioadă a anului.

Toate cazurile care au trebuit să fie spitalizate din cauza vărsăturilor și a diareei au răspuns la îngrijiri de susținere. Sfatul meu principal pentru orice proprietari de animale de companie ar fi că, dacă animalul dvs. de companie nu se simte bine, atunci căutați asistență veterinară, dacă avem o ușoară tulburare de stomac, atunci o dietă fadă este puțin și adesea este o idee bună.

Vă rugăm să fiți liniștiți că, dacă am simțit că a existat ceva ce proprietarii de animale de companie ar trebui să evite sau să minimizeze pentru a opri animalul lor de companie devenind în general rău, atunci am sfătui de acest lucru.", a spus veterinarul, potrivit mirror.co.uk.