Vești proaste pentru șoferii români! Calculele pentru următoarele săptămâni arată foarte rău

Vești proaste pentru șoferii români! Calculele pentru următoarele săptămâni arată foarte rău Sursă: pxhere.com

Dacă la finele anului 2021, un litru de benzină costa puțin peste 6 lei, în anul curent se anunță majorări importante la carburanți. Șoferii nu sunt deloc fericiți. Diferențele de prețuri, în doar două săptămâni, de la debutul anului până în prezent, au crescut simțitor. Specialiștii din domeniul economic estimează că în decursul următoarelor săptămâni, un litru de carburant va depăși suma de 7 lei.

Românii ajung să strângă banii la ciorap. Șoferii sunt sfătuiți ca atunci când fac plinul la mașină să apeleze la benzinării de la periferiile orașului în care locuiesc sau la cele de pe drumurile naționale, unde plătesc mai ieftin pentru un litru de carburant. În astfel de locații, prețurile sunt mai ieftine cu 10-15 bani, față de cele din centrele municipiilor, de exemplu.

Pe șoferii români nu-i așteaptă deloc vești bune. Din cauza majorării accizei, precum și a creșterii costurilor pentru barilul de petrol, prețurile la carburanți se află într-o continuă scumpire. În general, litrul de carburant s-a scumpit în anul curent cu circa 30 de bani.

Șoferii români ridică din umeri. „N-avem ce să facem”

În fiecare zi a anului 2022, benzina s-a scumpit cu 2 bani. Astfel, dacă la finele lui 2021 un litru de benzină costa ușor peste 6 lei, în prezent acesta se vinde la sume de 6.50 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul mediu al motorinei era de 6.07 lei, la finalul anului trecut, însă în prezent acesta a atins 6.52 lei.

„Groaznic. Asta e! N-avem ce să facem”/„Există niște băieți deștepți, care iau de la producătorul direct și vând în stație. Ca și în energie”/„S-a scumpit tot, nu numai motorina. Și întreținerea, și tot, toate utilitățile” - sunt doar câteva dintre reacțiile șoferilor români.

Un litru de carburant va depăși suma de 7 lei

„Creșterea prețurilor este influențată, pe de o parte, de scăderea cererii ca urmare a restricțiilor impuse de noul val pandemic, iar pe de alta de scumpirea petrolului, a energiei electrice, necesare în procesul de rafinare. La acestea se adaugă costurile operaționale ale benzinăriilor, în creștere semnificativă față de anul trecut”, a explicat analistul financiar Adrian Negrescu pentru DIGI24.

Specialiștii din domeniul economic consideră că, în următoarele luni de zile, prețurile la carburanți vor depăși 7 lei. Iar asta din cauza: majorării anuale cu 7 bani a accizei, fluctuația barilului de petrol, celelalte majorări de prețuri.