Șeful Pfizer, anunț pentru întreaga omenire. Toată lumea aștepta asta

Șeful Pfizer, anunț pentru întreaga omenire. Toată lumea aștepta asta Sursa: arhiva EVZ

Șeful companiei farmaceutice Pfizer este de părere că populația globală se va bucura de o revenire la „viața normală” în curând. Lupta împotriva pandemiei de coronavirus va lua un alt aspect. Medicamentele antivirale COVID-19 vor reprezenta următorul pas din punct de vedere al protejării față de virusul SARS-CoV-2.

Sfârșitul pandemiei de coronavirus de apropie. Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat într-un interviu oferit opiniei publice duminică seară, 16 ianuarie, că după mai bine de doi ani de când s-a declanșat pandemia COVID-19, va exista o „revenire la viața normală” la primăvară.

Ne apropiem de finalul pandemiei COVID-19

Șeful Pfizer consideră că volumul de teste, vaccinările anti-COVID-19 și tratamentele emergente reprezintă factorii cheie care vor contribui la eventuala ieșire a lumii din pandemia actuală, care a ucis 850.000 de persoane numai în SUA, relatează ziarul Le Figaro.

Medicamentele antivirale COVID-19 sunt privite drept „următorul pas” în lupta împotriva coronavirusului. Vaccinurile au fost creditate pentru că au ajutat la prevenirea deceselor în timpul valurilor de infectare, dar criticii spun că acestea au făcut prea puțin pentru a încetini răspândirea bolii din cauza transmisibilității variantei Omicron.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pastila Pfizer reduce considerabil riscul de spitalizare

În luna decembrie 2021, autoritățile de reglementare în domeniul sănătății din SUA au autorizat Paxlovid - pastila Pfizer -pentru tratarea infecțiilor timpurii cu virusul SARS-CoV-2. „Dacă aștepți până când începi să rămâi fără suflare, ai ratat deja în mare măsură fereastra în care aceste medicamente sunt de ajutor”, a declarat cu privire la situația cu pricina un specialist în boli infecțioase la Duke University Hospital.

Prima astfel de măsură a fost luată în Israel, acolo unde a fost raportat cel mai mare număr de infectări din septembrie 2021. Pentru că autoritățile au avut nevoie de o armă care să combată răspândirea coronavirusului, aceștia au apelat la pastila Pfizer.

„Suntem primii din lume (n.r. în afara Statelor Unite) care primesc transporturi de pastile”, a spus prim-ministrul Naftali Bennett reporterilor.

Cei cărora li s-a administrat medicamentul au înregistrat o reducere de aproape 90% a spitalizărilor și a deceselor în rândul pacienților cu cea mai mare probabilitate de a se îmbolnăvi grav.

„Aceste date sugerează că antiviralul nostru oral, dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare, are potențialul de a salva viețile pacienților, de a reduce gravitatea simptomelor COVID-19 și de a elimina până la nouă din zece spitalizări”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla.