Vestea a căzut ca un trăsnet. Panică în Guvernul Ciucă. Anunțul a fost făcut în această seară

Vestea a căzut ca un trăsnet. Panică în Guvernul Ciucă. Anunțul a fost făcut în această seară Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Lucian Romașcanu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 după ce s-a întors dintr-o vacanță. Este pentru a doua oară când trece printr-o astfel de experiență, doar că de data aceasta este infectat cu tulpina Omicron. Ministrul Culturii are simptome ușoare și își poate desfășura activitatea de acasă, însă are și unele regrete cu privire la această perioadă de carantină.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a fost infectat pentru a doua oară cu virusul SARS-Cov-2. După ce s-a întors din vacanță a mers să facă un test RT-PCR pentru a se întoarce la muncă, însă a avut parte de o surpriză. Acesta a ieșit pozitiv, oficialul fiind infectat cu noua tulpină Omicron.

Simptomele nu sunt grave, așa că ministrul Culturii se află în carantină la domiciliu. Acesta lucrează în regim de tele-muncă și așteaptă ziua de luni, când expiră perioada de carantinare.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi... pozitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine...

Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi”, a declarat Lucian Romașcanu.

Lucian Romașcanu are multe regrete. Perioada de carantinare l-a făcut să piardă evenimente importante

Deși se află într-o stare de sănătate bună, ministrul Culturii are și unele regrete cu privire la această perioadă de carantină. Din păcate, nu a putut participa la evenimente importante desfășurate în sectorul său, cum ar fi decorarea cu „Ordinul Steaua României” de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu.

Deși a ratat multe evenimente frumoase, Lucian Romașcanu anunță altele care vor avea loc. Ministrul invită toți cei pasionați de cultură să urmărească concertul orchestrei Operei Naționale.

„Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale.

Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri...), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio România Cultural evenimentul.

În rest, să avem sănătate și să ne revedem curând!”, a mai transmis ministrul Culturii.