Directoarea serviciului în limba română Radio Europa Liberă de la Chișinău a fost decorată de Maia Sandu

Directoarea serviciului în limba română Radio Europa Liberă de la Chișinău a fost decorată de Maia SanduSursa: facebook

Directoarea serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea de la Chișinău a fost decorată marți, 11 ianuarie, de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în semn de apreciere pentru informarea corectă a opiniei publice.

Președintele Maia Sandu a decorat-o pe Oana Serafim, directoarea serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea de la Chișinău. Oana Serafim urmează să își încheie în curând mandatul în funcția amintită.

Directoarea serviciului în limba română al Radio Europa Liberă a fost decorată de șefa Republicii Moldova

Maia Sandu i-a adresat directoarei serviciului de presă amintit, care a fost un simbol al rezistenței anti-comuniste, un mesaj de mulțumire pentru poziția adoptată față de drepturile omului, libertatea de expresie și independența presei.

Astfel, în semn de apreciere pentru munca depusă de-a lungul anilor și pentru buna informare a opiniei publice, echidistantă și corectă, Oana Serafim a fost premiată cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

Maia Sandu: „Jurnalismul, instrumentul care ne ajută să apărăm democrația”

La ceremonia cu pricina au participat și: vicepreședinta Radio Europa Liberă, Daisy Sindelar, jurnalistul Vasile Botnaru și reportera Valentina Ursu de la sediul din Chișinău.

În discursul susținut, președintele Maia Sandu a transmis: „Echipa de la Chişinău, pe care aţi condus-o aproape 20 de ani, s-a afirmat prin profesionalism şi corectitudine, fiind mereu în mijlocul evenimentelor, alături de oameni. Avem nevoie în continuare de un asemenea jurnalism - serios, analitic, responsabil -, acesta fiind instrumentul care ne ajută să apărăm democraţia”.

Radio Europa Liberă, un simbol al speranței și libertății

Postul Radio Europa Liberă a fost un simbol al luptei anti-comuniste în Europa timp de aproape 40 de ani. La acea vreme, reprezenta una dintre extrem de puținele surse de informații din Occident, materialele și informațiile difuzate de la Munchen deranjând autoritățile din Capitala României. Pe atunci, Securitatea încerca, cu ajutorul aparatelor, să bruieze emisiunile.

„Aici Radio Europa Liberă!” - a fost semnalul pe care românii îl așteptau emoționați și cu sufletul la gură pentru a afla detalii veridice despre evenimentele ce au avut loc în ultima perioadă.