Sorin Cîmpeanu a spus când se închid școlile. Soarta elevilor atârnă de un fir de ață

Sorin Cîmpeanu a spus când se închid școlile. Soarta elevilor atârnă de un fir de ațăȘcoli. Sursa: dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt șanse mari ca elevii să se întoarcă la școala online. Unitățile de învățământ se vor închide dacă Bucureștiul depășește incidența de 3 la mie. Totul depinde și de numărul de tineri vaccinați.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că este posibil ca unitățile de învățământ să se închidă de săptămână viitoare. Soarta elevilor depinde de numărul de infectări din Capitală, dar și de rata de vaccinare.

Acesta este nemulțumit de numărul de vaccinați din școli. În unele unități de învățământ, rata de vaccinare este de peste 60%, dar în alte locații, aceasta nu a ajuns nici la 10%. Anul școlar 2021/2022 atârnă de un fir de ață, iar cursurile online se pot reîntoarce.

„După regulile în vigoare, dacă în Bucureşti va fi o incidenţă de peste 3 la mie, acele 54 – 55 de şcoli care nu vor avea rata de vaccinare, vineri, de 60% vor trebui să treacă, din păcate, în online”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Vaccinarea în școli, un subiect foarte controversat

Există școli în care rata de vaccinare este de 10%, în România avem și unități de învățământ unde rata de imunizare a depăsit 60%.

„Dacă am impus acea condiţie de minim 60%, printre alte motive – principalul motiv este conştiinţa cadrului didactic – dar printre alte motive, sunt convins că a contribuit şi această rată de vaccinare minimă de 60% pentru a putea funcţiona cu prezenţă fizică. Avem 14.000 de şcoli şi grădiniţe în care rata de vaccinare este de peste 60%”, a mai precizat ministrul.

sursa: Arhiva EVZ

Un rol foarte important îl joacă părinții. Aceștia vor ca elevii să revină fizic la școală, dar nu înțeleg importanța vaccinări. Din cauza pandemiei, tinerii sunt nevoiți să recupereze informația pierdută, dar totul depinde de cazurile de infectări din unitățile de învățământ.

„O să continui să ofer argumente să apelez la cei cu competențe epidemiologice pentru a fi mai convingători, să organizăm întâlniri. Și azi am pus al punct câteva întâlniri pe această temă. O să rămân cât se poate de stabil, în pofida faptului că primesc zilnic multe sute de mesaje care nu sunt deloc educative, cu foarte multe cuvinte care întregesc spectrul colorat al…Sunt sute în fiecare zi! Sute de telefoane care sună noaptea încontinuu. Sunt foarte mulți curajoși în spatele rețelelor sociale, sunt și unii asumați.

Aceia care au o rezistență mai mică la aceste presiuni sigur că preferă să dea răspunsul că vor să meargă copilul la școală, dar sub nicio formă nu vor să fie testat sau vaccinat. E o fractură logică”, a mai spus ministrul Educației, potrivit B1.