Anunț crucial! Omicron va oferi Israelului imunitatea de turmă fără a aglomera spitalele şi Terapia Intensivă

Anunț crucial! Omicron va oferi Israelului imunitatea de turmă fără a aglomera spitalele şi Terapia Intensivă Sursa: Pixabay

Profesorul Ronni Gamzu a anunțat că în Israel imunitatea de turmă este soluția şi că vor fi foarte puține cazuri de terapie intensivă faţă de ​​varianta Delta.

Valul actual de coronavirus  provocat de varianta Omicron va oferi Israelului imunitate de turmă și nu va copleși spitalele, a prezis luni prof. Ronni Gamzu. El și-a exprimat, de asemenea, optimismul față de decizia de a începe a patra vaccinare pentru israelienii de peste 60 de ani şi pentru lucrătorii medicali. Dar rămâne la ideea că infectarea în masă va fi sfârșitul pandemiei.

În schimb, el a respins restricțiile continue în Israel considerându-le „inutile”

Gamzu, CEO al Tel Aviv Sourasky Medical Center și fost director general al Ministerului Sănătății, a declarat într-o conferință de presă că transmisibilitatea ridicată a variantei Omicron înseamnă  imunitate de turmă.

Gamzu nu a fost clar dacă se aștepta ca imunitatea de turmă să rezulte din politica intenționată sau ca o traiectorie naturală a variantei. El a spus că guvernul „își schimbă cursul, treptat, dar în direcția bună”, adoptând o abordare mai ușoară a restricțiilor, cum ar fi reglementările de carantină, dar nu a clarificat dacă crede că acest lucru vizează protecția comunității.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există speculații că guvernul urmărește în mod intenționat o politică de infecție ridicată de dragul imunității efective

În analiza sa, imunitatea de turmă va veni atunci când un număr mare de israelieni se vor recupera după infecția cu Omicron, completând imunitatea care a fost câștigată din vaccinuri. „Vom vedea un număr mai mare de persoane recuperate după Omicron”, a spus el. „Toate împreună, oamenii recuperați plus cei vaccinați și stimulați care ne vor oferi imunitate de turmă”.

O astfel de imunitate de turmă ar putea oferi Israelului protecție împotriva viitoarelor variante, a evaluat el, spunând că, deși există diferențe între variante, multe sunt în general similare. „Treptat, veți avea imunitate de turmă - așa merg epidemiile și pandemiile”, a spus el.

Cercetătorii se împart în pro şi contra imunităţii de turmă, în funcție de interese

În schimb, dr. Sharon Alroy-Preis, șeful serviciilor de sănătate publică la Ministerul Sănătății, a declarat luni că ideea de a atinge imunitatea de turmă prin infecția în masă cu Omicron este insuportabilă. „Nu știm dacă va exista un val care ne va acoperi pe toți și totul va fi bine după aceea, iar apoi va exista un fel de imunitate”, a spus ea pentru știrile Channel 13.

Alroy-Preis: „Vedem că Omicron infectează oamenii care se recuperează din variantele anterioare”, a spus expertul. „Cum pot fi sigur că următoarea variantă nu va infecta oamenii care au prins Omicron? Nu pot acorda greutate acestor predicții de imunitate de turmă”.

Deși ar duce la un număr mare de infecții, Gamzu a spus că sugestiile din alte țări conform cărora Omicron este relativ ușor și aşa va fi şi în Israel, iar acest val nu ar aduce mai mulți oameni în ATI decât ultimul val.

Restricțiile de intrare în ţară nu mai ajută şi sunt inutile, mai spune profesorul

El a insistat că menținerea restricțiilor de intrare în Israel este inutilă, deoarece încercările de a ține Omicron departe nu mai sunt relevante. „Închideți granițele pentru a întârzia intrarea variantei”, a spus el. „Odată ce varianta este aici și se răspândește, este inutil să închidem poarta, nu există nicio logică în spatele acestei decizii”.

Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat duminică că zborurile se vor  redeschide probabil săptămâna viitoare.

Gamzu, despre cercetările la spitalul său: „Am observat o scădere a nivelurilor anticorpilor și o scădere a răspunsului imunitar. În același timp, am observat același fenomen după patru până la cinci luni după al doilea vaccin. Răspunsul imun scade puțin și crește posibilitatea de infecție la cei vaccinați”, relatează timesofisrael.