Şefa diplomaţiei britanice avertizează că vor exista sancțiuni dureroase în cazul unei noi invazii ruse în Ucraina

Şefa diplomaţiei britanice avertizează  că vor exista sancțiuni dureroase în cazul unei noi invazii ruse în Ucraina sursă: arhivă EVZ

RADOR. Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a subliniat că Marea Britanie este pregătită să impună sancțiuni dure în cazul unei noi invazii ruse în Ucraina și, de asemenea, a atras atenţia că Londra nu acceptă tentativele Kremlinului de a acuza Ucraina sau NATO de tensiunile create.

Ce a transmis Marea Britanie

„Marea Britanie și alți membri NATO au arătat clar că orice nouă invazie militară a Ucrainei ar fi o greșeală strategică extremă. Vom răspunde puternic la orice astfel de mișcare, în special prin impunerea de sancțiuni coordonate, pentru a prejudicia grav interesele și economia Rusiei. Urmărim îndeaproape eforturile Rusiei de a crea un pretext pentru conflict prin lansarea de false acuzații împotriva Ucrainei sau NATO care nu au nicio legătură cu realitatea" - a remarcat Liz Truss, într-un editorial semnat pentru publicaţia ucraineană Evropeiska Pravda.

Ucraina dă dovadă de o reținere lăudabilă

Şefa diplomaţiei britanice a menționat că, în această situație tensionată, Ucraina dă dovadă de o reținere lăudabilă, iar NATO este în mod inerent o alianță de apărare. "Am declarat și declarăm clar că nu ne propunem să amenințăm sau să încercuim Rusia. Prim-ministrul și cu mine suntem lipsiți de ambiguitate în acest sens" - a subliniat ministrul.

Ne puteți urmări și pe Google News