Tradiții și superstiții ciudate cu ocazia Anului Nou. Oamenii care se plimbă cu valize goale în jurul casei și spărgătorii de veselă

Tradiții și superstiții ciudate cu ocazia Anului Nou. Oamenii care se plimbă cu valize goale în jurul casei și spărgătorii de veselă sursa: arhivă EVZ

Există multe tradiții ciudate cu ocazia Revelionului, multe dintre ele bazându-se pe superstiții populare, care s-au păstrat din generație în generație.

Există multe moduri de-a întâmpina Anul Nou, iar tradițiile variază de la popor la popor. Multe dintre aceste obiceiuri au la bază superstiții vechi, dar care au fost transmise din generație în generație.

Anul Nou se sărbătorește de patru sute de ani, atunci când Papa Grigore al XIII-lea a impus acest lucru în toate țările catolice. Ulterior, sărbătoarea de Anul Nou a fost adoptată și de țările ortodoxe.

Mănâncă 12 struguri la miezul nopții

Este mai mult decât o modalitate gustoasă de a vă lua doza de antioxidanți. În Spania, o superstiție tradițională care s-a răspândit și în alte țări vorbitoare de limbă spaniolă din America Centrală și de Sud se numește uvas de la suerte (strugurii norocului. Se înghit 12 boabe de struguri - fiecare reprezentând o lună diferită. Credința este că alungă ghinionul în anul următor. Dar asta numai dacă reușești să îi termini pe toți cei doisprezece în timpul bătăilor ceasului de la miezul nopții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decorați un brad de Anul Nou

Nu este vorba, desigur despre cel care a fost împodobit de Crăciun. Această tradiție al decorării unui al doilea brad a fost adoptată în țările din fosta Uniune Sovietică și a apărut la câțiva ani după Revoluția din 1917. Se consideră că redecorarea bradului aduce un nou spirit de optimism și veselie în casă.

Columbia

În speranța unui an nou presărat de călătorii, locuitorii din Columbia cară valize goale în jurul blocului. Aceasta este o tradiție de Anul Nou pe care o putem susține!

Danemarca

Locuitorii din Danemarca întâmpină Anul Nou aruncând farfurii și pahare vechi în ușile prietenilor, pentru a alunga spiritele rele. De asemenea, ei stau în picioare pe scaune și sar împreună de pe ele la miezul nopții în speranța că vor avea noroc.

Finlanda

În Finlanda, oamenii întâmpină anul care vine turnând staniu (n.r. - cositor) topit într-un recipient cu apă, apoi interpretând forma pe care o ia metalul după ce se întărește. O inimă sau un inel semnifică o nuntă, în timp ce o navă prezice călătorii, iar un porc anunță că va fi multă mâncare.

Panama

Pentru a alunga spiritele rele pentru un nou început de an nou, în Panama este tradiție să se ardă reprezentările ale unor persoane cunoscute, cum ar fi personaje de televiziune și figuri politice. Efigiile sunt menite să reprezinte anul vechi.

Brazilia

În Brazilia, precum și în alte țări din America Centrală și de Sud, cum ar fi Ecuador, Bolivia și Venezuela, se consideră că este un noroc să porți lenjerie intimă specială în noaptea de Anul Nou. Cele mai populare culori sunt roșul, despre care se crede că aduce dragoste în noul an, și galbenul, despre care se crede că aduce bani.

Grecia

O ceapă este atârnată în mod tradițional pe ușa de la intrare a caselor în seara de Anul Nou în Grecia, ca simbol al renașterii în noul an. În ziua de Anul Nou, părinții își trezesc copiii bătându-i cu ceapa în cap.