Omicron. Ultimele informații despre varianta care a început să închidă multe țări

Omicron. Ultimele informații despre varianta care a început să închidă multe țări

Există vești bune și vești proaste legate de varianta Omicron care circulă în lume. Vestea proastă este că mulți oameni sunt infectați, numărul de cazuri este în creștere și multe evenimente sunt anulate. De asemenea, zborurile sunt anulate, stricând planurile de vacanță ale multor persoane.

Varianta Omicron nu dă peste cap întreaga lume

Cu toate acestea, vestea bună este că varianta Omicron pare să ducă la simptome mai puțin severe decât variantele anterioare, fiind vorba de mai puțini morți. Spitalele nu sunt pline, cel puțin nu încă, și, deși a existat o mare volatilitate a pieței în ultimul timp, piețele nu s-au prăbușit așa cum au făcut atunci când a început pandemia.

David Wallace-Wells, jurnalist, a scris despre un alt lucru pozitiv privind varianta Omicron pentru New York Magazine. „Dimensiunea și viteza valului” și posibilitatea ca acesta să treacă este mai rapidă decât se aștepta toată lumea.

Există destul avertismente privind faptul că această variantă nu a fost ceea ce părea a fi la început. Mai multe țări raportează date care arată că varianta Omicron tinde să nu afecteze pentru foarte mult timp organismul uman. De exemplu, Africa de Sud pare să fi depășit perioada de creștere a cazurilor infectate cu Omicron.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Veștile despre patogenitatea variantei Omicron vin din multe țări din afara Africii de Sud și, deși sunt parțiale și preliminare, par destul de unanime: fie din reducerile inerente ale severității, din imunitatea la nivel de populație, noua variantă cauzează simptome mai puțin severe oriunde apare”, a scris Wallace-Wells potrivit The National Interest.

O problemă pentru Statele Unite

Dacă Statele Unite urmează curba Africii de Sud de la sosirea variantei Omicron, atunci acest nou val din Statele Unite ar putea atinge apogeul la mijlocul lunii ianuarie. „ Trebuie să fim la fel de atenți asupra creșterii cazurilor în alte țări, așa cum suntem și în Statele Unite, pentru a vedea evoluția severității”, a scris Wallace-Wells.

Există și alte avertismente, având în vedere că nimeni nu știe cât de multă imunitate este conferită odată ce pacienții se recuperează după infecția cu Omicron sau cât de multă imunitate conferă această infecție împotriva altor variante. Cu toate acestea, varianta Delta a fost decisivă pentru Statele Unite, în condițiile în care Europa nu s-a confruntat cu aceleași probleme, fenomen care s-ar putea repeta și în cazul variantei Omicron.