Încă o țară se închide în fața Omicron. Grecia anunță noi restricții la începutul lui 2022

Încă o țară se închide în fața Omicron. Grecia anunță noi restricții la începutul lui 2022 Atena / Sursa foto: Arhiva EVZ

Autoritățile medicale din Grecia pregătesc noi restricții sanitare, la începutul anului viitor, pentru a bloca răspândirea tulpinei Omicron.

Grecia va închide, începând cu data de 3 ianuarie, restaurantele şi barurile începând cu miezul nopţii. De asemenea, conform noilor restricții nu va fi permis ca în aceste localuri să stea mai mult de șase persoane la o masă. Noile restricții sunt de natură să împiedice răspândirea noului val de COVID-19. Noile restricții au fost anunțate pe 27 decembrie, după Crăciun, de oficialii din cadrul Ministerului Sănătăţii grec, după cum informează AFP.

Grecia se închide în fața tulpinei Omicron, așa cum fac, de altfel, numeroase alte state europene, în aceste zile. Conform statisticilor oficiale, luni, 27 decembrie, în Grecia s-a înregistrat un număr record de infectări, 9.284 de cazuri. Creșterea numărului de cazuri a determinat guvernul acestei ţări să adopte noi restricţii.

Noi măsuri de restricții impuse în Grecia

Autoritățile au mai impus ca personalul din industria de alimentaţie publică, precum şi toate persoanele care vor dori să intre în supermarketuri sau să circule cu transportul în comun să poarte o mască FFP2. În cazul în care acest lucru nu este posibil, autoritățile recomandă două măști chirurgicale puse una peste cealaltă.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă măsură prevede ca personalul din întreprinderi şi din administraţia publică să treacă în proporţie de 50% la telemuncă. Decizia a fost luată, va intra în vigoare începând cu 3 ianuarie şi va fi activă până pe 16 ianuarie. La această dată, Ministerul Sănătății din Grecia va reevalua situația și va acționa în consecință.

sursa: Arhiva EVZ

Grecia se teme de varianta Omicron

Începând din 19 decembrie, toţi călătorii care sosesc în Grecia, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore. Este valabil și un test antigen de cel mult 24 de ore. Aceste noi măsuri intervin în Grecia în condiţiile în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, provocat de răspândirea variantei Omicron, extrem de contagioasă.

Într-un interviu la postul de televiziune Skai, Athanassios Tsakris, profesor de microbiologie la Universitatea din Atena, a estimat luni că varianta Omicron reprezintă deja aproape 70% dintre noile cazuri detectate în Grecia.

Europa înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu 2.901.073 de cazuri în ultimele şapte zile (55% din totalul mondial). De asemenea au fost înregistrate cele mai multe decese cauzate de COVID-19, cu 24.287 de morţi săptămâna trecută (53% din total). Pe locul următor se situează zona SUA/Canada cu 10.269 de cazuri, reprezentând 22%.