Suspectul în cazul dublei crime de la Iași a fost adus în țară. Ce a declarat marocanul

Suspectul în cazul dublei crime de la Iași a fost adus în țară. Ce a declarat marocanul sursa: Arhiva EVZ

Suspectul în cazul uciderii celor doi tineri din Iași, marocanul Ahmed Sami El Bourkadi, a fost adus, miercuri seara, în România. Escortat de poliție, acesta a aterizat, venind din Italia, la ora 18.00 pe Aeroportul Otopeni din București.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost extrădat în România după ce o instanță din Italia a confirmat, pe 16 decembrie, mandatul european de arestare emis pe numele lui. El este acuzat de procurorii din Iași că i-ar fi ucis, cu mai multe lovituri de cuție pe Youssef Ajnyah și pe prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu. Crima s-a petrecut în locuința celor doi, dintr-un cartier din Iași.

El a plecat spre Iași însoțit de o echipă de polițiști români și va fi dus la Tribunalul Iași pentru confirmarea mandatului de arestare, conform procedurii.

Studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut în 14 decembrie, de polițiștii italieni, la Roma. În așteptarea extrădării, procurorii ieșeni au făcut în aceeași zi percheziții la locuința acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit avocatei Raluca Andrei, care a fost angajată de familia tânărului, bărbatul susține că nu este vinovat de dublul omor de la Iași.

Apărătoarea afirmă că Ahmed Sami El Bourkadi se afla în Italia într-o minivacanță și intenționa să se întoarcă în România.

„Când autoritățile italiene l-au reținut chiar era în drum spre aeroport, se îndrepta spre România. Nu a dorit să se sustragă niciun moment, iar prietena lui a și făcut dovada rezervărilor”, a afirmat avocata Raluca Andrei, citată de Antena 3.

Ahmed Sami El Bourkadi ar mai fi spus că în locuință a văzut-o și pe iubita victimei, care „ar fi urcat la etaj”, iar în casă ar mai fi fost două persoane. „Victima l-a invitat să rămână peste noapte, dar trebuia să se întoarcă acasă. Nu a rămas peste noapte. A fost acolo, și-a uitat un hanorac, ulterior l-a sunat, dar nu a mai răspuns. Iubita ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit”, a mai precizat avocata.

Ahmed Sami El Bourkadi ar fi aflat de la televizor că este principalul suspect, a mai spus Raluca Andrei.

El are și o explicație pentru rana de la mână. A căzut când a luat un taxi, dar nu a precizat dacă înainte sau după ce a fost în casa celor doi tineri uciși.