Situație delicată pentru Gigi Becali! Există două mărturii despre afacerile sale. E uluitor ce s-a aflat

Situație delicată pentru Gigi Becali! Există două mărturii despre afacerile sale. E uluitor ce s-a aflat Gigi Becali, dat, din nou, în judecată. Mesaj dur pentru dușmani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cristi Borcea a vorbit recent despre dimensiunea averii pe care o are Gigi Becali, nașul său și totodată patronul echipei FCSB. Fostul acționar al echipei Dinamo s-a dedicat afacerilor după ce s-a retras din fotbal și datorită relației apropiate pe care o are cu Becali, a putut aproxima cât de mare este averea latifundiarului din Pipera.

Înainte de 2012, anul retragerii lui Cristian Borcea de la Dinamo, rivalitatea pe care o avea cu Gigi Becali în plan fotbalistic era mereu în prim-planul televiziunilor de sport.

Ulterior, cei doi s-au apropiat și în 2011, Becali a fost nașul lui Borcea, a cărui căsnicie cu Alina Vidican nu a rezistat decât până în 2016. Revenind la subiectul averii latifundiarului din Pipera, Borcea a lansat dezvăluirile în cadrul unei emisiuni de la Realiatatea Sportivă.

„ Eu cred că are peste 1 miliard, active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere”, a declarat Cristi Borcea, conform realitateasportiva.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Dumitru Dragomir știe ce avere are Gigi Becali

La rândul său, și Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) s-a referit la averea lui Gigi Becali spre finalul lunii noiembrie. „Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani.

Foto: Razvan Valcaneantu

(…) Gigi a fost mai deștept decât noi toți la un loc. El ne ruga pe toți să cumpărăm pământ și noi, proștii, nu cumpăram și pierdeam banii pe jocuri de noroc, și făceam alte tâmpenii. Pe toți ne ruga, dar dacă cumpăram și eu eram pricopsit.

Gigi poate ține echipa 20 de ani. A vândut acum un teren, cât vezi cu ochii. Am cumpărat și eu o părticică de acolo. A vândut unei societăți comerciale importante. Nu are nimeni banii lui, credeți-mă că știu ce spun.

(…) La banii pe care-i are ăsta.... Nu are nimeni atâta avere în țara asta. Eu spun din cunoștință de cauză”, a spus Dragomir în cadrul unor intervenții la mai multe televiziuni.

Câți bani avea Becali la finalul anului 2020?

La finalul anului 2020, Gigi Becali avea între 350 și 400 de milioane de euro, conform datelor publicate în Top 300 Capital. La acea vreme, era al 12-lea celor mai bogați români din țară.

În 2008, jurnaliștii de la Libertatea aflau că Becali avea o avere de 3 milioane de lei la Revoluție. De-a lungul timpului, latifundiarul a povestit care a fost prima afacere după 1989:

foto: Arhiva EVZ - Borcea și Becali

 

„Când toată lumea se ducea la turci să ia două-trei perechi de blugi, eu aduceam cu tirurile. Îi băgam direct în angrouri, iar banii îi primeam pe loc. Nu mă interesa pe mine dacă se vindeau sau cât timp le trebuia pentru a scăpa de marfă. Aduceam şi 10 tiruri de blugi pe săptămână. Banii îi rulam în fiecare zi.

Pentru că nu aveam unde să bag toţi banii, i-am descărcat în curte. Apoi, m-am dus în casă, am luat o folie de celofan şi i-am acoperit, pentru că îmi era teamă să nu plouă peste noapte şi să-i ude. Cred că în total, transformaţi în valută, erau acolo 1.000.000 de dolari.”

Topul celor mai bogați români în 2021, conform Forbes România

1. Daniel Dines, UiPath – 22,2 miliarde de lei

2. Dragoș și Adrian Pavăl, Dedeman – 8,9 miliarde de lei

3. Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 7,2 miliarde de lei

4. Ion Stoica și Matei Zaharia, Databricks – 4,5 miliarde de lei

5. Anastasia Soare, Anastasia Beverly Hills – 2,5 miliarde de lei

6. Ștefan Vuza, Chimcomplex – 2,4 miliarde de lei

7. Zoltan Teszari, Digi Communications – 2,1 miliarde de lei

8. Familia Talpeș, Bitdefender – 2 miliarde de lei

9. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, One United Properties – 1,9 miliarde de lei

10. Iulian Stanciu, eMAG – 1,8 miliarde de lei