Discuțiile despre buget duc la neînțelegeri. Marcel Ciolacu l-a liniștit pe Florin Cîțu cu un mesaj de ultimă oră. VIDEO

Discuțiile despre buget duc la neînțelegeri. Marcel Ciolacu l-a liniștit pe Florin Cîțu cu un mesaj de ultimă oră. VIDEO Sursa: Facebook

Discuțiile despre bugetul de stat au dus la unele neînțelegeri între liderii coaliției de guvernare (PSD-PNL-UDMR), dar președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, l-a informat luni pe omologul liberal, Florin Cîțu, că nu există motive de îngrijorare.

Așadar, Marcel Ciolacu a reliefat că în proiectul de buget pe anul viitor investiţiile vor depăşi 7% din PIB. După această intervenție, Florin Cîțu a susținut tot luni că acest subiect nu reprezintă „un moft″ și că pentru el „s-a negociat în programul de guvenare″.

De asemenea, președintele liberalilor a subliniat că dacă investițiile nu vor depăși 7% din PIB în 2022, nu va putea fi susținută majorarea pensiilor.

„Ştiu că anul trecut am prins parcă 5,9% la investiţii, anul acesta sunt 6,74%, foarte aproape de 7. După discuţiile avute cu ministrul Finanţelor şi cu ministrul Grindeanu, anul acesta veţi vedea că vom depăşi 7%.

Ne puteți urmări și pe Google News

E bine că ne-am asumat ceva mai puţin şi să venim cu ceva mai mult. Contează execuţia şi nu propunerea. Anul trecut ne-am propus ceva mult şi am obţinut ceva puţin. Noi sperăm să închidem peste 7%″, a declarat Ciolacu în fața sediului central al PSD.

Bugetul de stat, o miză importantă în coaliție

Conform realitatea.net, Cîțu nu este de acord ca bugetul de stat să treacă de votul plenului fără 7% din PIB pentru investițiții și nici ca proiectul să treacă fără proiecte locale

sursă: arhivă EVZ - Florin Cîțu

„Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații.

(n.r. - s-a referit și la majorarea pensiilor în 2022) S-a discutat ca o condiţie de intrare a PSD la guvernare pachetul social şi s-a majorat cu 10%. Iarăşi se vehiculează 40%... Din 40% s-a mai acoperit 14%, iar în momentul acesta pensiile au fost  majorate cu încă 10%″, a mai spus Ciolacu înainte de întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și Florin Cîțu.

Altfel, președintele PSD s-a referit și la certificatul verde Covid-19, despre care a spus că trebuie să fie adoptat până la sfârşitul anului. În acest sens, el a completat că o discuţie pe această temă va fi purtată luni în coaliţia de guvernare:

„Astăzi o să avem o discuţie şi pe certificat şi pe modul în care va fi înaintat în Parlament. (...) Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârşitul anului şi acum profesorul Streinu-Cercel ne-a făcut o informare cum vede dânsul perioada următoare.″