Angajări masive în sistemul bugetar! ANAF mai vrea 300 de persoane în sistem. Cum vor fi racolați viitorii bugetari
- Antonia Hendrik
- 20 decembrie 2021, 11:24
Pe lângă alte proiecte de modernizare a instituției, ANAF dorește să angajeze aproximativ 300 de specialiști în domeniul IT. Mai mult, se lucrează intens şi la facturarea electronică.
De asemenea, şefa ANAF a spus că lucrează împreună cu colegii din Ministerul Finanțelor la operaționalizarea sistemului pe relaţia B2G - business to government - în privința facturii electronice.
ANAF se pregăteşte implementarea mai multor măsuri şi funcționalități în 2022 plus noi angajări
Digitalizarea declarațiilor, înființarea Autorității Vamale Române, Big Data şi factura electronică, sunt o prioritate spune Mirela Călugăreanu, președintele ANAF.
Totodată, ANAF intenționează să angajeze anul viitor aproximativ 300 de persoane prin recrutare externă cu scopul de a acoperi zone deficitare sau domenii noi de activitate - statisticieni, specialiști în IT, econometrie sau în analiza datelor.
„Recrutarea externă de personal (minim 300 posturi) cu competențe adecvate, capabil să raspundă exigențelor unei administrații moderne, urmărind în primul rând întinerirea aparatului fiscal și asigurarea de personal pe zone deficitare sau domenii noi de activitate - statisticieni, specialiști în IT, econometrie sau în analiza datelor”, anunţă ANAF.
Proiectul APIC - până la final de 2022 posibil să fie gata
Mirela Călugăreanu a mai declarat faptul că în 2022 va începe lansarea procedurii de achiziţie publică în ceea ce priveşte Big Data şi implementarea APIC: „Noi vedem proiectul APIC ca fiind unul modular în care să implementăm etapizat acest instrument. Ne-am bucura ca la finele anului 2022 să vă spunem că avem un modul de analiză de risc care să ne automatizeze în totalitate acest proces”, a subliniat preşedintele ANAF.
Călugăreanu: Peste 4 ani ANAF va aduce venituri mai mari la bugetul de stat
Şi cu cel puţin 2,5 puncte procentuale din produsul intern brut (PIB) comparativ cu 2019 şi decalajul la TVA va fi redus cu 5 puncte procentuale. Mai mult, potrivit planurilor ANAF, în 2022 vor fi conectate la sistemul IT al ANAF 450.000 de case de marcat după cele 150.000 din 2021:
„Anul 2022 va fi extrem de important şi de încărcat pentru ANAF deoarece marile proiecte de digitalizare vor fi începute”, a concluzionat Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF.